Lugeja küsis: miks on nii, et kui ma näiteks nutan mehest mittesõltuvatel põhjustel, siis mees ei oska midagi teha? Ta vaatab natuke eemalt pealt ja siis läheb teise tuppa ära, selle asemel, et mind lohutada või minu kõrval toeks olla. Kas ta lihtsalt ei oska lohutada?

Sest see on mehe jaoks ebamugav olukord, kuna see aktiveerib mehes tunded ja mees ei oska oma tunnetega hakkama saada. Ta ei oska lohutada, kuna ei oska oma emotsioone juhtida ja kontrollida. Selle asemel, et oma tunnetega kontakti võtta, on lihtsam põgeneda ja mitte näida nõrgana. Ühiskond on loonud mehest kuvandi, et nutmine ei ole okei, mees peab igas hetkes tugev olema. Oled õigesti aru saanud, mees lihtsalt ei oska toeks olla ja lohutada, kuna ei saa selles olukorras iseendaga hakkama. Kuigi ta seda tõenäoliselt väga sooviks. Kuidas sellele olukorrale lahendus leida? Mees peaks teadlikult oma tunnete ja emotsioonidega tegelema, selleks on tänapäeval erinevaid võimalusi ja praktikaid. Juhul muidugi, kui ta ise on selleks valmis ja soovib, vägisi ei saa me kedagi muuta. Muuta saame ainult iseennast ja suhtumist teistesse inimestesse.

Lugeja, kas ka sind vaevab mõni suhetega seotud küsimus, millele oskaks hästi vastata just üks meesterahvas? Kirjuta see kommentaariumi ja püüame su küsimusele vastuse leida.