1. Näägutamine

Peamine viga, mida naised suhtes teevad, on loengute pidamine ja näägutamine. Tead ju küll: selle asemel, et ausalt välja öelda, et sa oled kurb/õnnetu/haavunud/solvunud ja mis selle põhjus on, käratad sa talle mingil suvalisel põhjusel peale ja hakkad siis loengut pidama või näägutama. See ajab igaühe hulluks!

2. Võimuka ema rolli võtmine

Naine, kes on oma mehe jaoks iga kell saadaval, kaotab oma väärtust nii enda silmis kui mehe jaoks. Naine, kes on võtnud suhtes ohjad kindlalt enda kätte või käitub rohkem nagu ema, kaob tema seksuaalne veetlus mehe jaoks täielikult. „Ema“ ja „seks“ ei käi ühegi mehe jaoks ühte lausesse — ta armastab oma ema, kuid ta ei seksiks temaga iial, selleks on teised naised.

3. Mehe alandamine

Naised kipuvad liigagi tihti meestele meelde tuletama nende puudusi. „Sa oled laisk!“ „Millal sa lõpetad ometi sellise käitumise?“ „Miks sa nii vähe raha teenid?“ jne. Taoline alandav näägutamine mõjub soovitule hoopis vastupidiselt: mehele käib see nii närvidele, et ta hakkab naise soovidele hoopis vastu töötama ega tee meelega seda, mida naine talt ootab. Oma soovide esitamiseks on „mina“-sõnum hoopis mõistlikum: „See, et sa niimoodi käitusid, teeb mind väga õnnetuks. Ma selgitasin sulle, miks see mulle ei meeldi ja lootsin, et sa mõistad.“ Niiviisi väljendad sa oma tundeid moel, mis ei haava teist inimest.

4. Oma õnne eest vastutuse kellegi teise õlule veeretamine

Siinkohal tuleb süüdistada naiste vanemaid, kes pole õpetanud oma tütardele, mis tõeline õnn on ja kuidas seda ära tunda. Ta on tundnud ainult väikest osa tõelisest õnnetundest, näiteks siis, kui ta on saanud koolis hea hinde ja teda on selle eest kiidetud või ta on oma kodutööd ilusti ära teinud. Ja kui ta teele satub mees, kes oskab õigel ajal öelda, et tema ongi suur õnn ja tema suudab naise õnnelikuks teha, saabki neist paar, kuid paari aasta pärast on kõik läbi. Naine ei oska seda hinnata, ta ei oska aru saada, kui vedanud tal on ja ta otsib ikka veel midagi õigemat ja paremat ja mis kõige hullem — paneb vastutuse oma õnne eest kellegi teise õlgadele.

5. Teiste inimeste tunnete eiramine ja pisendamine

Kui laps nutab, ei taha ta kuulda kõige tavalisemaid lauseid nagu „Ära nuta!“ „Mis sa virised“ või „Lõpeta ära nii mõttetu asja pärast jorisemine!“ Teiste inimeste tunnetega arvestamine, nende aktsepteerimine ja tunnistamine viib palju kaugemale ja loob perekonnas palju soojemad suhted. Haiget saanud laps rahuneb palju kiiremini, kui tunnistad talle ausalt, et ka sina oleks sellises olukorras nutnud, sest kukkumine oli ilmselt väga valus. Samamoodi tuleb käituda ka kõikide teiste inimestega enda ümber!

6. Mehega mitte rääkimine

Mehed ei ole tavaliselt erilised lobamokad. Nende meelest on suhe täiesti okei, kui mees läheb hommikul tööle ja tuleb õhtul naise juurde tagasi, sööb oma õhtusöögi ära ja läheb magama. Tal pole vaja pikki jutuajamisi ega silma vaatamisi. Mees mõtleb: „Ma ju tulin koju tema juurde, kõik on hästi!“ Naine ei suuda sellise eluga kunagi leppida. Kuid selle asemel, et solvuda ja pahandada, tuleb mees rääkima saada ja talle rahulikult meelde tuletada, et sina naisena vajad suhtlemist.

7. Enda käest laskmine

Naine keerutab enne välja minekut tunde ja tunde peegli ees, teeb soengu ja meigi, vahetab sada korda riideid ja kingi. Aga kodus, oma mehe juuresolekul, kannab väljaveninud dressipükse ja paneb juuksed heal juhul krunni. Avalikkuse arvamus on naiste jaoks tähtsam, sest mees on kodus nagunii juba olemas. Palju olulisem kui oma mehe komplimendid on naise jaoks võõraste kiitus. See ei ole paraku väga mõistlik lähenemine ja see tuleks väga kiiresti välja juurida. Naine peaks hea välja nägema iga kell ja eriti tuleks pingutada oma kõige kallima heaks!

Allikas: Brightside