1. Tee tulevikule ruumi — saa lahti kõigest, mis sulle oma eksi meenutab! Saada oma eksi asjad ja kingitused talle postiga tagasi või anneta heategevuseks. Kes on seda kunagi proovinud, nõustub minuga, et see on äärmiselt teraapiline tegevus. Ma lausa naudin vanadest asjadest ja haiget teinud suhetest lahtisaamist. Valusal minevikul pole sinu õnnelikus tulevikus kohta. Nüüd kustuta ära tema telefoninumber ja lõpeta tema jälgimine sotsiaalmeedias.

2. Lase oma tunded valla: nuta patja, tee sõbrannaga veiniõhtu, kirjuta pisaratest nõretav luuletus, tantsi või laula oma valu välja! Südamevalust ülesaamiseks tuleb tunnistada, et sul on valus, elada see valu endast välja ja minna eluga edasi.

3. Kui valu on välja lastud, lase sel minna, mitte ära hoia sellest kümne küünega kinni! Valu väljaelamiseks on oma aeg, sest isegi su parim sõbranna ei suuda üle paari nädala su nutulaulu kuulata. Keegi ei eelda, et sa 2 nädalaga uues õnnelikus suhtes oled, aga pärast igapäevaste nutuhoogude vaibumist on igati OK olla lihtsalt natuke kurb.

4. Aktsepteeri olukorda — see on üks tähtsamaid tegevusi katkise südame ravis! Elu ongi pidevas muutumises, aga ükskõik milliseid kaikaid ta kodaratesse ei viskaks, läheb ta ikka edasi. Kui konkreetne suhe ei jäänud kestma, polnud see sinu jaoks. Võibolla alles aastate pärast mõistad, mida see suhe ja see inimene sulle õpetama tulid.

5. Liigu — hoia oma keha tegevuses! Trenni abil saavutad kauni figuuri, muutud enesekindlamaks ja võid olla kindel, et väsitad end uneajaks piisavalt. Samuti annab liikuv keha su ajule signaali, et elu pole seisma jäänud.

6. Leia endale tegevust — ei, ära jookse klubisse uut meest otsima, vaid leia endale uus hobi või põnev kursus, millest osa võtta!

7. Osta endale vibraator! Mis ajast muutus normaalseks see, et noored naised seksivad kõigiga, kes selleks vähegi soovi avaldavad (ja ka nendega, kes selleks ise soovi ei avalda)? Veel ärritavam on, et enamik neist on uhked selle üle, et hoolitsevad oma seksuaalsete vajaduste rahuldamise eest sellisel viisil. Samas on sellest uhkusest läbi kumamas soov tõelise läheduse, turvalise püsisuhte ja isegi pere loomise järele. Miks endale valetada? Miks raisata oma keha ja hinge inimeste peale, kes sinust ei hooli? Minu arvates võiks iga naine endast niipalju lugu pidada, et mitte nii käituda. Vajadusi saab ka vibreeriva sõbraga rahuldada: turvaliselt, diskreetselt, endale sobilikul ajal ja ise kogu tegevust juhtides.

Rohkem näpunäiteid leiad Ulaka Kaunitari blogist!