Kõik meie ümber ja meie sees on energeetiline. Inimene on terve, kui tema kehaline, hingeline ja vaimne tervis on kooskõlas iseenda, kultuuri ja loodusega. Seega on inimene tasakaalus, kui tema energiad on kolmel tasandil — materiaalsel, meelelisel ja vaimsel — tasakaalus.

FÜÜSILINE ehk materiaalne tasand
See on arusaadav tasand, mille peamine mõiste on aine kui energia tihenenud vorm, mida saab katsuda, näiteks laud, auto, õun jne.

PSÜÜHILINE ehk meeleline tasand
See tasand tagab meile hea tagasiside süsteemi, sest siia kuuluvad meie meeled. Tegemist on tunnetusliku tasandiga, kuhu kuuluvad meie viis tajumeelt, kompimis-, haistmis-, maitsmis-, kuulmis- ja nägemismeel. Me enamasti usume seda, mida me näeme, kuigi ei saa katsuda. Sama kehtib ka kuulmise, haistmise, maitsmise ja kompimise kohta ning selle kohta, millel on olemas meie jaoks isiklik kogemus.

SPIRITUAALNE ehk vaimne tasand
Selle tasandi loovad peenenergiad nagu mõtteenergia, intellekt, armastus, tahteenergia, tundeenergia jne. Me kõik teame, mida tähendab armastus — kuid mis värvi on armastus või mis kuju omab armastus?

Igas tegevuses, esemes, suhtes, aga ka meie igapäevatöös ja inimeses endas peavad need kolm tasandit olema tasakaalus. Samuti ettevõttel, riigil, elurajoonil ja rahvusel. Kuid kahjuks usaldab inimene tavaliselt kahte esimest (füüsilist ja psüühilist) tasandit, jättes tervikust välja spirituaalse, küll aga olulisima tasandi.


Raamatuga saad lähemalt tutvuda siin!