Üks partner tunneb, et on jõudnud väljapääsmatusse olukorda

Näiteks: üks partneritest soovib kodu osta, teine aga üürida ning kumbki ei ole valmis kompromissile jõudma. Sellisel olukorral ei ole komrpmisslahendust või neutraalset pinda, sest igal juhl peab üks nii suurel määral vastu tulema. Teine situatsioon võib olla näiteks ühe partneri soov proovida avatud suhet, kui teine on sellele täielikult vastu.

Seks on kadunud ja kumbki ei võta selle eest vastutust

Sul võib olla maja, lapsed ja pirakas sääst pangakontol, kuid sellest ei piisa, kui suhtes seksi pole. Seksi puudumine on esimene samm lagunemise suunas. Ja kui üks partneritest ei soovigi kirge uuesti üles leida, on probleem suur. Veel suurem on see muidugi siis, kui kumbki pole huvitatud. Sel olukorral on kolm võimalikku lahendust: kui te mõlemad olete seksivaba suhtega ausalt ja siiralt rahul, siis jätkake rõõmsalt. Variant kaks: te võtate ette drastilisi samme olukorra parandamiseks ja teete selle nimel tõsiselt tööd. Variant kolm: te lepite olukorraga ja lähete lahku.

Soovimatus muutuda

Kõige tähtsam on suhte juures see, kuivõrd võimeline sa oled ise vastutust võtma ja tunnistama oma süüd selles, et suhe liigub allamäge. Oluline on selgeks teha, kas mõlemad osapooled tajuvad oma tegude tagajärgi ning on valmis oma suhtumist ja käitumist parandama. Kui seda soovi ei ole, pole rohkem midagi teha.

Usaldus on täielikult kadunud

Kui usaldus on kadunud, on üsna raske heale järjele tagasi pöörduda. Inimesed ei suuda paarisuhtes olles taluda reetmist, hüljatust või üksindust, usalduseta suhtes puudub kõige elementaarsem turvatunnegi.

Lapsed jäävad teie tülide keskele

Viimane aeg asjad kokku pakkida ja välja kolida on siis, kui lapsed näevad kodus rohkem tülitsevaid kui normaalselt suhtlevaid vanemaid. Laste enesehinnangu esimene hävitaja on vanematevaheline konflikt. Kui te ei suuda enam päevagi teineteise peale karjumata või mürgiseid märkusi pildumata hakkama saada, siis palun lõpetage see jama ära ja säästke oma lapsi eluaegsest traumast!

Allikas: Fatherly