Õpi teiste vigadest ja võid seeläbi oma abielu päästa!

1. Sa ei tunnista oma vigu

Abielu on lihtne, kui seks on kirglik, rahaga pole ka mingeid probleeme ja isegi lapsed käituvad täiuslikult. "Aga kui asjad muutuvad raskemaks, tõmbuvad inimesed sageli endasse, kuulutavad välja sõja, hakkavad nutma või lahkuvad üldse laevalt," väitis pereterapeut dr. Fran Walfish. Tavaliselt tähendab see seda, et inimene ei suuda armastada teise inimese vigu ega tunnista ka enda omi. "Lihtne on vaadata probleemi puhul oma partneri poole, mitte endale otsa," väidab ta. "Aga kõigi edukate suhete puhul on väga oluline, et teise peale saab loota ning see tähendab ka seda, et sul on piisavalt julgust vaadata enda sisse, uurida ja leppida sellega, et ka sinul on probleemi puhul oma roll."

2. Teineteise solvamine

Pidev teineteise maha tegemine mõjub suhtele laastavalt. See on ka üks sagedamini esinevaid märke, et paar läheb peagi lahku, väidab psühholoog Tanisha M. Ranger. "Kui kohtled oma partnerit põlgusega, sa ei austa teda, naerad ta üle ja oled sarkastiline," loetleb ta ohumärke, mida tähele panna. "Sa asetad kõik te suhteprobleemid tema jalgade ette, nagu see oleks tema süü. Aga siis ei saagi see inimene sinu juurde jääda ja suhte nimel tööd teha."

3. Su lapsed on sulle tähtsamad kui su abikaasa

Sel juhul oled sa lastega tegelemisega liiga hõivatud ega suudagi oma abielule tähelepanu pöörata. "Lapse kasvatamine peaks tähendama seda, et õpetad ta kõndima ja oled ühel hetkel ise valmis minema kõndima. Aga sellised lapsevanemad ei usu seda ja tõstavad oma egosid laskmata kunagi oma lastest lahti," väidab Darien Wellnessi kliiniline direktor David Ezell. "Selle tulemusena unustab üks neist või nad mõlemad ka oma partneri."

4. Sa ei oska kompromisse teha

Kompromisside tegemine on iga suhte puhul kõige olulisem asi. Ja see ei tähenda seda, et ainult üks inimene teeb kompromisse ja teine mitte kunagi. "Üks inimene ei tohiks saada suhtes kogu aeg oma tahtmist," teab suhteterapeut Kimberly Hershenson. "Te peaksite ikka mõlemad midagi saama ja andma ning seega vahel ka kuldse kesktee valima. Igas terves suhtes on olemas kompromissid, aga kui väärtused ja uskumused on liiga erinevad ja kumbki pool pole valmis kompromissideks, võib see olla märk sellest, et suhe ei toimi."

5. Sa ei lepi sellega, et su partner tunneb end teisiti kui sina

Te võite küll olla samade laste vanemateks, teil võivad olla samad maksukohustused ja isegi herpese viirus, aga sinul ja su abikaasal ei ole sama aju. Lihtsalt seetõttu, et sina midagi mõtled või tunned, ei tähenda, et tema sama mõtleb või tunneb, väidab abielu ja pereterapeut Lesli Doares. "Kui me kedagi armastame, näeme erinevusi kui konflikti. Need ei ole alati konfliktid. Erinevused on loomulikud," teab ta. Abielus on lihtsalt oluline saada aru, millised erinevused on väärt lahendamist. See, kui tema voldib rätikuid kokku teistmoodi kui sina, ei ole mingi probleem. Need on kõigest rätikud. Kõik on hästi.

6. Su ootused talle on ebareaalsed

Kui palju sa saad reaalselt teiselt inimeselt oodata? "Paarid lahutavad, kui nad pettuvad, sest avastavad, et teine inimene ei annagi neile midagi juurde, ei täida nende hinges olevaid tühimikke ega muuda nende elu paremaks," teab suhete ekspert Rosalind Sedacca. "Heas suhtes paarid küll täiustavad teineteist, aga ei muuda teist ideaalseks."

7. Usaldus kaob

"Kui usk sellesse, et ta soovib sulle vaid parimat, järk-järgult kaob, sureb vaikselt ka teie suhe," väidab lahutustega tegelev Pam Mirehouse. "Iga kord, kui üks inimene paneb teiste inimeste vajadused oma partneri omast ette poole, sureb vaikselt ka suhe ja ajaga kaugenete te teineteisest veelgi. Saladus peitub väikestes asjades nagu teise inimese kuulamine, olulistel hetkedel olemas olemine ja suhte nimel vaeva nägemine."

Allikas: Fatherly