Tunned end süüdi, kui lähed sõbrannadega koos reisile või ostad endale liiga kalli iluasjakese? Pole mõtet. Sul peab jääma aega ja võimalust olla just see, kes sa oled ning nautida neid hetki, mis annavad sulle rõõmu ja elujõudu. Koosoldud aeg sõpradega, treening ja meelelahutus ilma kallimata tulevad su suhtele väga suureks kasuks, selgitab suhtespets Tina Tessina Huffington Postis.

Mida rohkem aega, emotsiooni ja iseennast sa kallima peale kulutad, seda rohkem sa ise ära kaod. Loomulikult on kallimal su elus väga tähtis roll ning on täiesti mõistetav, et tahad talle rõõmu valmistada ja temaga kogu aeg koos olla, aga niimoodi kurnad sa iseennast ja ka teda täielikult ära. “Ära ohverda kunagi kellegi heaks liiga palju — jälgi, et sulle jääks alati võimalus hoolitseda ka iseenda vaimsete, emotsionaalsete, hingeliste ja füüsiliste vajaduste eest,” julgustab ta.

Kõlab isekalt? Ongi, aga heas mõttes. Vastutasuks ja tasakaaluks julgusta ka kallimat, et tal oleks mahti ja soovi iseenda arengu ja heaoluga tegeleda ning ära ahelda teda igaks oma vabaks hetkeks enda külge.

Iseenda eest hoolitsemine on parim garantii sellele, et suhe jääb püsima ja õitsema ning kummalgi poolel ei teki teineteise vastu põlgust või vastumeelsust — need on aga kaks kõige suuremat suhtetapjat,” selgitab Tessina.