Kui oled PERE ESIMENE LAPS

Parim paariline: pesamuna

Halvim valik: teine esmasündinu

Kõige edukamad on esimese-viimase lapse suhted, sest nagu me kõik teame — vastandid tõmbuvad. Esmasündinu on õpetaja, kes hoiab korra majas, pesamuna aga hoiab õhkkonna helge ja meenutab esmasündinule, et elu ei maksa liiga tõsiselt ka võtta. Parim paar on esmasündinud naine ja pesamuna mees, sest nende vajadused on teineteisega harmoonias.

Esmasündinute kooslus kujuneb tõenäoliselt võimuvõitluseks, sest kumbki ei ole nõus kontrolli loovutama ja tahab, et asjad käiksid just tema taktikepi järgi.

Esmasündinu ja keskmise lapse kooslus võib olla esmasündinule üsna keerukas, sest keskmikud ei ole eriti head suhtlejad ja ei ava ennast. Esmasündinul tuleb keskmikku pidevalt utsitada ja küsimustega pommitada, et teada, mida ta tunneb ja mõtleb.

Kui oled KESKMINE LAPS

Parim paariline: pesamuna

Halvim valik: teine keskmik

Nagu enne selgitasime — keskmikud ei ole väga head suhtlejad, mistõttu nende omavaheline kooslus on paras sasipundar. Kui olukord keeruliseks läheb, ei astu nad enda kaitseks välja ega võt kaaslast ette, vaid kapselduvad endasse ja loodavad, et probleemid lahenevad iseenesest. Mida nad muidugi ei tee.

Keskmik-pesamuna kooslus aga sobib hästi, sest keskmikud on väga kompromissialtid, pesamunad aga väga sotsiaalsed ja head suhtlejad. Keskmikud aga ei tunne end pesamunade poolt ohustatuna, mistõttu ei ole nende kommunikatsioonivaegus selles suhtes probleemiks.

Kui oled PESAMUNA

Parim paariline: esmasündinu

Halvim valik: teine pesamuna

Kahe pesamuna suhe on katastroof, sest nad ei tule rahaasjadega toime. Vastutusvõimekusest jääb selles koosluses vajaka, sest pesamunad on tuulepead, kes vajavad enda kõrvale mitte teist tuulepead, vaid kainet mõtlejat, näiteks esimene laps. Pesamunad kipuvad kõik kohustused ja vastutuse teise kaela lükkama, esmasündinu ja keskmik tulevad sellega toime, aga kaks pesamuna lihtsalt loobivad palli teineteisele, kuni vihastavad ja tülli lähevad. Pesamunad