Mida armastus tähendab?

Pole saladus, et küsimus, kas ja millal neid kolme sõna öelda, tekitab suurt pinget. Ühelt poolt kardame, et meile ei vastata samaga ja teiselt poolt kardame, et ütleme seda ehk liiga vara või valele inimesele — et äkki tema ikka pole veel “see õige”.

Tegelikult pole armastus nii väga erinev tunne sõprusest. See on positiivne emotsioon, mida jagavad kaks inimest. On ju lihtne seda öelda sõbrale või pereliikmele — miks peaks oma partnerile selle ütlemine nii palju raskem olema? Selles suhtes on küll veel lisaks külgetõmme ja iha, aga siiski on see samamoodi suhe, mis baseerub hoolimisel. Kui sa väljendad oma partnerile armastust, siis see on lihtsalt selle hoolimise ja teievahelise sideme kinnitamine.

ENNE, KUI SA SEDA ÜTLED

Hirmust ülesaamine

Kui üldse on midagi hirmutavamat nende kolme sõna väljaütlemisest, siis on see võimalus, et inimene, kellele sa nii ütled, ei vasta samaga. Mõtle oma ootused enne läbi — kui suur löök see sulle oleks, kui ta samaga ei vastaks? Mõtle välja, kas sa suudaksid sel juhul teie suhet jätkata.

Leia õige hetk

Ära planeeri seda mingile spetsiifilisele hetkele. A-tähega sõna on kõige parem öelda siis, kui see tundub õige. Kui see endast välja punnitada, on olukord mõlemale kohmetu. Kui oled juba oma peas mõnda aega mänginud mõttega seda oma kallimale öelda, siis ära hoia end tagasi, kui näiteks tunned tahtmist seda öelda hetkel, kui ta näiteks garaažis üleni õlisena oma autot putitab. Kõhutunne ei valeta õige hetke koha pealt!

Kuidas reageerida, kui tema ütleb seda esimesena — siis, kui sina pole veel valmis?

Kui tema seda ütleb ja sa sekundipealt ei vasta, vaid vastamisele (kui sa muidugi üldse vastad) eelneb mõttepaus, siis ei ole sa järelikult veel valmis. Need sõnad peavad sind tegema õnnelikuks, mitte sind ahistama või sundolukorda panema. Ära ütle neid kolme sõna vastu, kui sa tunned, et asi pole õige — ütle, et sa oled meelitatud, aga sa ei ole veel enda tunnetes päris nii kindel. See ei ole koht valetamiseks: kui sa ei suuda armusuhetes olla aus, siis ei too see midagi head kaasa, pigem pead sa edaspidi aina teesklema, kui sa juba kord teesklemist alustasid. Kui ta sind armastab, austab ta ka sinu ausust.

Nii et pikk jutt kolme sõna tähendusest kokkuvõetuna kahte sõnasse on — ole aus!

Allikas: Her Campus