Uue uurimuse kohaselt, mille tulemused on avaldatud väljaandes Science of Relationships, selgub, et meie tüüp on see, kellega me parasjagu koos oleme. Kui inimestel paluti kirjeldada oma tüüpi, siis nad kirjeldasid peamiselt selle inimese omadusi, kellega nad parasjagu koos olid.

Muidugi meil on teatud ootused ja me paneme ühte tüüpi inimesi rohkem tähele kui teist tüüpi, aga kõik see “pikk, tumeda peaga, tugev, tark, hea huumorimeelega” on lihtsalt asi, mida me ütleme — kui ikka kiitsakas heledapäine mees oskab meid nii naerma ajada, kui ei keegi kunagi varem, siis kaotavad selised pisiasjad nagu tumedad juuksed või punnis lihased kohe tähtsuse.

Tegelikult ongi lihtne tõde see, et jah, sul võib olla küll tüüp, aga see tüüp muutub iga kord, kui sa uuesti armud. Ja see on täiesti normaalne. Pole vaja ennast piirata mingite tüüpidega, vaid võtta endale vabadus armuda inimesse, mitte tüüpi!

Selle uuringu valguses tasub mõelda sellele, et me ei tohiks karta armuda "valesse tüüpi" või tõlgendada seda, kui armume kellessegi, kes pole meie arust meie tüüp, järeleandmisena. Tüüpi kinni jäämine on ohtlik takistus õnnelikuks saamise teel.

Allikad: Science of Relationships, She Knows