Lihtsalt pea meeles ka seda: kui su kallim ei taha teie abielu nii väga päästa nagu sina, saab see teekond olema ekstra raske.

1. Põgenege reaalsuse käest ja proovige koos lõõgastuda

Minge puhkusele või sõitke vähemalt nädalavahetuseks kuskile rutiinist kaugele. Olgu siis kaks või kümme ööd, põgenege koos reaalsuse käest ja proovige taas teievaheline side leida. Keskenduge lihtsalt lõbutsemisele ja ärge sel puhkusel vanadest probleemidest või tülidest üldse rääkige.

2. Meenutage vanu häid aegu

Vanadest fotodest pulmavideoni välja, minge koos minevikku. Just sinna õnnelikku minevikku, millest te ei suuda tänaseni lahti lasta. Ärge rääkige probleemidest, mis teie vahel on, vaid lihtsalt meenutage ja olge koos rõõmsad oldud aegade üle. Meenutage endale, kuidas ja miks te üldse armusite.

3. Tunnistage tehtud vigu

Nüüd on aeg tunnistada, mida sina valesti tegid ja paluda vabandust ning anuda (kui vaja) veel üht võimalust. Näita talle, et tunned end tõesti süüdi ja selleks ei pruugi piisata ainult sõnadest. Näe vaeva, et ta tõesti mõistaks, kui väga sa tehtut kahetsed.

4. Teeskle kuni seda ise ka usud (isegi seksi puhul)

Te võite küll seksuaalselt kaugenenud olla ja teie vahel on jäämägi, aga kui tahad tõesti abielu päästa, ole valmis mõnda aega ka pingutama. Mida kaugemal te intiimsusest olete, seda suurem on ka tõenäosus, et teie abielu ei saagi korda.

5. Minge koos teraapiasse ja mine ka üksi!

Ainus viis, kuidas asju parandada, on teha seda läbi muutuste ja progressi. Teraapias saad teada, kas abielu üldse on väärt päästmist ja see muudab sind ka inimesena tugevamaks, vahet pole, mis siis lõpuks juhtub.

6. Lõpetage teineteise solvamine

Halvas abielus kipuvad inimesed teineteist nokkima. Lõpeta vigade otsimine ja selle asemel võta teda sellisena nagu ta on. Kui tegemist pole just afääri või sõltuvushäirega, on ju tegelikult võimalik sassis sokisahtli või pidevalt pabistava kallimaga elada küll. Leia üles hoopis tema ilusad küljed, mida sa kunagi jumaldasid ja hinda neid.

7. Lõika oma elust välja kõik, kes seisavad teie kahe vahel

Inimesed, kes su abielu ei toeta ja inimesed, kellega sul võib olla füüsiline või emotsionaalne afäär — vabane neist, sest muul juhul su abielu seda kriisi üle ei ela.

8. Pühendu õnnele

Sa ei pruugi olla õnnelik selle üle, kes sa praegu inimesena oled, rääkimata siis su abielust. Nüüd on aeg iseendale keskenduda.

9. Tunnista üles, vabanda ja räägi

Nüüd on aeg, et paluda vabandust. Nüüd on aeg näidata välja, et ka sina oled mõndades asjades süüdi olnud. Nüüd on aeg kuulata, mida tema mõtleb.

Allikas: Popsugar