Suvel on tänavad, baarid ja rannad rõõmsameelseid vabadust nautivaid inimesi täis. Minge teiegi nende sekka. Ilmtingimata tuleks aga hea tuju ja naeratus ühes võtta. Kui te mornil ilmel ringi kõnnite, ei märka teid keegi. Kuid vaba ja vallatu neidise peal võib nii mõnegi mehe pilk peatuma jääda. Siis pole muud vaja, kui see pilk kinni püüda... ja algus ongi tehtud. Lihtne ju!

Alguses on pilk

Kas näete, seal üks meesterahvas juba vaatabki teid? Naeratage talle! Ah, et äkki peab ta teid imelikuks? Või kergemeelseks? Noh ja mis siis, kui peab?! Naljakas ongi! Aga võibolla ei pea ja hakkab teiega hoopis flirtima...

Üks võimalus uusi tuttavaid saada on flirtida. Eks hiljem ole näha, mis sellest välja koorub. Võib ju olla, et ainsaks tulemuseks on hea tuju. Asi seegi! Kas pole?

Samas aga – üks väike flirt võib viia teid partneri leidmiseni. Nii et kõike võib juhtuda. Hea suhe on tihtipeale just kerge flirdi tulemus. Igal juhul tasub teil õnne proovida.

Nagu juba öeldud – kõik saab alguse pilgust. Keegi vaatab teid põgusalt. Tähendab, ta on teid märganud. Vaadake teiegi tema poole. Pole küll võimatu, et tema pilk oli juhuslik. Aga võib ka olla, et ta märkas teie juures midagi, mis talle meeldis. Võibolla oli see teie naeratus.

No näete, juba ta vaatab teid uuesti ja... naeratab.

Malelaua ülesseadmine

Näitamaks mehele, et ka teie tema vastu huvi tunnete, vastake tema pilkudele ja kinnitage seda naeratusega. Pole paha, kui selle juures kerkib teie kulmukaar ja ripsmed salapäraselt pilku looritavad. Aga eks te ise tea, kuidas te võluvam välja näete.

Nüüd ajab mees selja sirgu, tõmbab kõhu sisse ja käsi puusa pannes pöördub kogu kehaga teie poole. Niimoodi tundub ta teile veelgi mehelikuma ja jõulisemana. Tema pilgus, mille ta nüüd teile saadab, on suur annus rahu ning sõltumatust. Ja see avaldab teile muljet.

Flirdisignaale vahetades kontrollivad nii mees kui naine korduvalt, kas ollakse teineteisest õigesti aru saanud. Sellepärast on vaja – muidugi juhul, kui teid käimasolev malemäng huvitab – omapoolsete käikudega vastata.

Mees alustab valgetega

Kui mees mõne naise vastu huvi tunneb, hakkab ta tema suunas läkitama lühikesi tungivaid pilke, mis kestavad õige pisut lubatust kauem. Kui naine nendele omapoolsete pilkudega vastab, võtab mees sisse valmisolekuasendi. Ta näitab end jõulise ja rühikana, paneb käed puusa või torkab sõrmed taskuavasse ja suunab kinganina teda huvitama hakanud naise poole nagu tahaks öelda: “Vaata mind veel korra ja ma tulen sinu juurde...” Samal ajal võib ta saata poolsuletud laugude vahelt pika otsustava pilgu.

Ja juba ongi ta teel... Kuid mis lahti? Ta peatub vahepeal, et vahetada paar sõna juhusliku tuttavaga või uurida seinalt mõnd teadaannet. Teekonda jätkates on tema samm endiselt enesekindel. Kuid ta ei unusta pärast igat vahepeatust kontrollida, kas ka nüüd vastavad teie pilgud tema lähenemisplaanile jaatavalt.

Just samamoodi toimitakse malemängus: pärast sooritatud käiku annab üks mängija käimisõiguse teisele üle ja jälgib huviga, mismoodi mängupartner sellele reageerib.

Naise vastukäigud

Mehe poolt pakutud silmsidele vastates sukeldub naine mehe silmadesse pisut kauemaks kui kombekus lubab. Sellega annab ta märku, et temagi tunneb mehe vastu huvi.

Naise flirdisignaalide repertuaar on mehe omast rikkalikum. Lisaks pilkudele kuulub sinna ka randmete ja avatud peopesade näitamine, mis tähendab, et tuntakse flirdipartneri vastu siirat huvi. Ka juuste näolt või kaelalt tagasiheitmine on üheselt mõistetav flirdiliigutus – seegi mõjub meestele kutsuvalt.

Flirtivad naised võivad libistada käega õrnalt üle puusa. Huvitama hakanud mehe vaateväljas viibides on naise liikumine eriliselt graatsiline, kuid puusade hööritamise ja kintsude silitamisega ei maksaks siiski liiale minna. Kui te saadate välja signaale, mida mees võib tõlgendada enesepakkumisena, laseb ta kas jalga või läheneb teile ühemõtteliste ootustega. Ja siis ei maksa imestusest silmi pungitada, kui ta vastavalt sellele ka käitub...

Kõige kindlam signaal, mida naised mehele saata võivad ja millega vist kunagi pole võimalik liialdada, on naeratus. Naeratav naine näitab, et tal on huumorimeelt ja temaga on kerge suhelda. Naise siiras naeratus on igal juhul see, mis julgustab meest jätkama.

Usalda, aga kontrolli

Ühe osa flirtimisel kasutatavatest sõnatutest signaalidest oleme geenidega oma esivanematelt kaasa saanud. Teise osa aga elu jooksul ilmselt vaistlikult omandanud.

Kõikidest signaalidest kõige enam võib usaldada silmade keelt. Silmad on need, millega antakse edasi kõige täpsemaid ja avatumaid suhtlemissignaale. Teie silmadest paistab välja nii kurbus kui rõõm. Või igatsus ja ootus. Kui te huvist kellegi vastu erutute või kellessegi armunud olete, laienevad teie silmapupillid. Samamoodi laienevad pupillid ka mehel, kes teisse armunud on. Just sellepärast ongi armunute silmad ilusad ja nende pilgud kutsuvalt sügavad.

Kõige usaldusväärsem on teie enda sisetunne – see paljuräägitud “kuues meel”. Tema kõneleb peaaegu alati tõtt. Usaldage teda ka siis, kui teie partner oma pilku peidab. Teie kahtlustel, et teine inimene pole teiega siiras, võib tõepõhi all olla. Seda eriti juhul, kui lisaks pilkkontakti vältimisele viitavad ebasiirusele ka tema teised liigutused. Nagu näiteks peopesade peitmine.

Millegi varjamisele või koguni lausvalele osutab rääkimise järel suu või nina puudutamine. Seda liigutust me enamasti ei märka. Teame ju küll, et laps katab pärast valetamist suu käega kinni. Täiskasvanu on märksa kavalam: ta viib valetamise ajal suu juurde kippuva käe osavasti nina piirkonda ja teeskleb nina või põse sügamist...

Kehakeele tõlgendamisega tasub siiski ettevaatlik olla. Te võite kinni püüda üksiku väga iseloomuliku flirdisignaali, kuid see ei pruugi tähendada, et teiega flirtida tahetakse. Üksik liigutus võib olla nagu kontekstist välja rebitud sõna, mille täpset tähendust on võimalik mõista ainult terviklauses. Just samamoodi nagu te mõistate sõna tähendust lauses, võite mõista ka iga mitteverbaalset signaali üksnes selles kogumis, milles see teile esitatatud on. Üksainus juhuslik liigutus ei pruugi teile veel midagi öelda.

Partii jätkub

Kui mees lõpuks naise juurde tuleb ja temaga rääkima hakkab, lisanduvad pilkudele ja zhestidele ka hääl ja sõna. Mis nendest komponentidest teie jaoks kõige olulisem on, jäägu see teie enda otsustada.

Ameerika psühholoogid on katsetega kindlaks teinud, et mitteverbaalne info kaalub verbaalse viiekordselt üles. Tähendab – miimikal, zhestidel, hääletoonil ja vahemaal, mis vestluskaaslasi lahutab, on täita viis korda tähenduslikum roll kui sõnal endal. Ja seda mitte üksnes flirdi puhul, vaid suhtlemisel üldse.

Kui mees teile ligi astub, on teie vahemaa algul umbkaudu pool meetrit. Tõenäoliselt nihkub ta üsna varsti teile veelgi lähemale, proovides ületada teie intiimse ala piiri. Juhul, kui te taganedes vahemaad enda ja tema vahel ei suurenda, olete kehakeeles märku andnud, et tema lähenemiskatse on teie poolt aktsepteeritav.

Istumismärgid

Nüüd teeb mees ettepaneku minna üle tee asuvasse baari. Te istute laua taha kõrvuti, sest niimoodi olete teineteisele lähemal. Istudes on teie jalad õige pisut harkis ja lisaks sellele sirutate nad endast natuke eemale, andes sellega partnerile märku, et te pole tema mehelike võlude suhtes ükskõikne. Ka siis, kui tõstate jala üle põlve ja lasete sellel aeglaselt alla libiseda, et seejärel sama liigutust korrata, mõjute ahvatlevana. Samavõrd peibutav olete varba otsas kinga kõigutades.

Vaevalt keegi teist oma liigutusi ette planeerib, kuid sellest hoolimata räägivad need selget keelt. Kui te jalad tihedasti teineteise vastu surute või üht jalga üle põlve hoides jalad pahkluu juures veel teistki korda ristate, olete end seksuaalses mõttes lukku pannud. Seevastu poikvel jalgadega istumine, nagu juba öeldud, räägib huvist partneri vastu.

Te libistate peoga hellitavalt üle oma reie. Seejärel näpite hajameelselt seelikuserva ja kontrollite pluusinööbi kinniolekut. Juukseid kohendades pöörate aga avatud peopesa mehe poole. Viimast muidugi juhul, kui te mõne luiskelooga parasjagu ametis ei ole.

Kõik need liigutused reedavad teie huvi partneri vastu ja vähegi tundlikuma mehe alateadvus tuleb nende signaalide dekodeerimisega edukalt toime.

Mees tunneb end teie seltsis vabalt. Tal on jalad kergelt harkis. Tema ülakeha nõjatub toolileenile ja väljasirutatud käsivarred näitavad, kui tähtis ta teie silmis arvab end olevat.

Kui mees ja naine istuvad põlvedega teineteise suunas, on see märk nende vastastikusest seksuaalsest huvist. Sest nii põlved kui kinganinad näitavad teile alati kätte, kes kelle tähelepanu parasjagu köidab. Tasub meelde jätta – võibolla on abiks!

Varsti paneb mees jala üle põlve, ja õige pea teete seda teiegi. Kui teie toetate küünarnuki lauale, teeb sedasama ka tema. Seejärel võtate peaaegu üheaegselt kätte veinipokaalid.

Tavaliselt ei tule te selle pealegi, et teineteise liigutusi peegeldades kinnitate, et meeldite teineteisele ja olete oma partneriga ühel meelel. Ometigi deshifreerib teie “kuues meel” saadud signaalid ja teeb nendest ilmeksimatult õiged järeldused.

Usalda iseennast

Inimesed, kes valdavad flirdisignaalide saatmist ja vastuvõtmist, on vastassugupoolega suhteid luues märksa edukamad nendest, kes seda sõnatut keelt kasutada ei mõista.

Kehakeele valdajad teavad, et nendel juhtudel, kus sõnad ja liigutused räägivad teineteisele vastu, osutuvad valetajaiks alati sõnad. Sest kehakeeles valetada on võimatu. Kui te seda just ekstra näitlemiskursustel treeninud ei ole.

Ja siiski – ärge laske end eksiteele viia. Näpuga kehakeeleraamatus järge ajades võite lootusetult rappa minna. Nagu juba korduvalt öeldud, ei maksa ühtegi liigutust tõlgendada teistest eraldi, kontekstist väljakistuna. Iga kord, kui tahate mõista teile suunatud zhesti tähendust, otsige tõlgendamise võtit sellega kaasnevatest sõnadest ja liigutustest. Ja ärge unustage, et kõige parem abiline on teie enda intuitsioon. Kui usaldate seda, ei eksi te nii kergesti teelt.