Kui tahad teada, kas sinu väljavalitu jääb sulle truuks, uuri välja, kuidas on käitunud tema isa. Uus uuring näitab, et mehed järgivad oma isa eeskuju — kui isa petab, petab ka poeg.

Tšehhi teadlaste läbi viidud uuring näitas, et ehkki petta võivad nii mehed kui naised, petavad mehed tõenäolisemalt siis, kui ka nende isad on truudusetud olnud. Tütred näiteks oma ema tegevusest nii mõjutatud pole. Poisid aga katsetavad juba üles kasvades piire ja selgitavad välja, millest nad puhta nahaga pääsevad ja millest mitte. Isa ja tema käitumine on neile sel ajal ilmselgeks eeskujuks.

Teadlased võtsid ette 86 paari ning küsitlesid mehi ja naisi individuaalselt. Uuriti, kui kindlalt nad end suhtes tunnevad, milline on nende suhtumine seksi ja millised on suhted perekonnaga.

Evolutsioonipsühholoog Martie Hasleton ütles, et sellel võib olla ka geneetiline seos. Kenadel meestel on kenad pojad ja hea väljanägemisega meestel tekib rohkem võimalusi petta. Ilusate emade ilusad tütred käituvat aga teisiti. „Hea väljanägemisega naised ei kipu petma — tõenäoliselt saavad nad endale juba eos väärilise partneri.”

Nii nagu mehed ja naised otsivad suhtest erinevaid asju, kasutavad nad ka oma välimust erinevate eesmärkide saavutamiseks. Mehed, et neil oleks n-ö suurem valik ja naised, et nad saaksid endale parima võimaliku partneri ja tulevastele lastele parima võimaliku isa.

Uuring näitas ka, et meeste puhul on petmisel seksiga suurem seos, kui naistel. Sellel, kas mees tundis end suhtes hästi või mitte, polnud petmisega mingisugust seost. Mehed petavad tavaliselt, sest tahavad seksi ja suuremat partnerite arvu, mitte seetõttu, et neil oma naistest kõrini oleks.

Naised aga kipuvad just siis petma, kui nad on suhtes rahulolematud ega tunne oma partneriga enam emotsionaalset lähedust. Teadlased usuvad, et naised petavad selleks, et leida uus ja parem partner.

On targem jääda suhtesse kellegagi, kes pole ideaalne, kui olla üksinda ja õnnetu — eriti siis, kui teil on lapsed. Seni võib aga muidugi ringi vaadata ja valikuid teha. Paljud küsitletud naised väitsid, et just seda nad teevadki — vaatamata sellele, et nad on juba suhtes.

Allikas: Daily Mail