1. Saavuta isiklik turvatunne

Selleks, et sul teise inimesega oleks võimalik intiimsus ja usaldus saavutada, pead esmalt iseenda turvatundesse investeerima.

2. Tea oma piire

Suhte toimimiseks on vajalik, et te oleksite pannud paika kindlad piirid ja suudaksite neist ka rääkida. Mõtle läbi, mis on need sinu jaoks olulised asjad, mille puhul sa ei ole nõus järelandmisi tegema. See võib olla väike asi nagu see, et talle võiksid meeldida koerad või suurem tingimus nagu see, et tal ei tohi olla ühtegi halba sõltuvust.

3. Pea neist piiridest ka kinni

Kui sa enda soove ja vajadusi ei austa, ei tee seda ka keegi teine. Näiteks, kui su kallim petab sind ja ütled talle, et järgmine kord sa enam andeks ei anna, aga annad siis ikka järgi, siis miks sa arvad, et ta ei peaks uuesti piire kompama? Austa ennast ja siis teeb seda ka su kallim.

4. Tea, kuidas sa tahad, et sind armastataks

Vahel on vaja õpetada inimesi end armastama, sest nad ei sünni teadmisega, mida sina vajad. Sinu töö on talle sellest rääkida ja seda näidata, sest me kõik oleme erinevad inimesed. Mõni inimene tunneb, et teda armastatakse, kui talle kingitakse paar kauneid kõrvarõngaid, teine ootab aga käsitsi kirjutatud armastuskirja.

5. Suhe ei toimi sunniviisiliselt

Kui oled õppinud iseennast tundma ja armastama ning jaganud oma kallimaga seda, mida sa temalt ootad, on tema kord näidata, kas ta on suuteline sind päriselt armastama. Sa ei saa teda selleks sundida ja kui tunned, et ta polegi selleks võimeline, on aeg minema kõndida. Suhe nõuab palju tööd, aga sel pole mingit mõtet, kui teine pool isegi ei soovi, et see toimiks.

Allikas: Thought Catalog