Sa ei tunne enam rõõmu tema heade uudiste üle

Kui su sõbranna saavutab oma ammuse eesmärgi või kogeb oma elus midagi erakordset, siis sõbrana peaksid sa tema pärast rõõmustama. Kui sa ei tunne rõõmu, küsi endalt, miks see nii on. Vahel on raske sõbranna heale õnnele kaasa elada seetõttu, et sa põed iseenda saavutamata eesmärkide pärast. See tingibki kadeduse.

Sa üritad oma sõbranna saavutusi väiksemaks rääkida

Mõnikord väljendub kadedus eitamisena ja sa hakkad oma sõbranna saavutusi maha tegema. Sa üritad talle läbi lillede selgeks teha, et ta saavutused pole üldse nii suured, kui ta ise arvab. Päris kindlasti ei ole see toetav käitumine ja sa võiksid oma motiivid üle vaadata.

Sa väldid oma sõpra

Ükskõik kas me räägime Facebookist või päriselust — sa väldid temaga suhtlemist. Sa lihtsalt ei taha kuulda mingit järjekordset positiivset uudist ja seepärast ei vasta enam tema kõnedele ega meilidele. Sõbra ignoreerimine viitab igal juhul kadedusele.

Sa klammerdud oma sõbranna külge

Sa ei väldi oma sõbrannat — vastupidi, sa lausa ripud ta küljes. Kuid see on samuti kadeduse tundemärk. Ja sa kardad temast ilma jääda. Sa kardad, et ta leiab endale uue sõbra ja sina jääd temast ilma. Sest sa oled kade.

Sa tunned, et pead oma sõbrannaga võistlema

Kui sa teed kõik, et oma sõbranna saavutust üle trumbata, siis järelikult oled sa kade. Võib-olla arvad sa, et kui sa ta viimaks üle trumpad, siis su kadedus lahtub?

Ükski neist viiest käitumisviisist ei aita kadedusest vabaneda. Ainuke viis sellest lahti saada on mõelda enda jaoks selgeks, miks sa kade oled ja teha endaga tööd, et sa saaksid sellest tundest üle. Sa ei taha ju olla halb sõber? Ja lõppude lõpuks, kui õnn saabub sinu õuele, siis sa ju ometi vajad oma sõbranna toetust?

Allikas: about.com