VALE number 1: “Sa ei näe selles kleidis paks välja.”

Kui sa tegelikult näed välja nagu kiles viiner, siis miks ta valetab? Kuna ta arvab, et sa oled näinud üleslöömiseks palju vaeva ja aususega teeks ta sind lihtsalt kurvaks. Selle asemel, et küsida oma mehelt, kas sa oled mingis riietuses paks, anna talle paar valikut — nii saab ta otsustada, milline kleit sulle kõige paremini sobib.

VALE number 2: “Jah, ma juba koristasin.”

Selle asemel, et teda küsimustega kogu aeg pommitada, anna talle ette täpne tähtaeg — “Palun tõmba tolm laupäeva hommikuks ära.” Vastasel juhul su mees mõtleb kodutööde tegemise peale ja tema mõtteis oleks need juba nagu tehtud. Ole konkreetne!

VALE number 3: “See GPS oli 50 protsenti alla hinnatud.”

Ta valetab sulle hinna kohta seepärast, et sa ei satuks paanikasse. Kas sina oma kingade hinnasildi kohta oled alati täiesti aus? Vahel on teadmatus parem.

VALE number 4: “Kõik on korras!”

Sa näed, et ta on murest murtud, aga ometi väidab ta, et kõik on korras. Kui ta ei taha oma probleemidest rääkida, siis anna talle aega. Ära suru end peale, küll ta ajapikku ka end avab.

VALE number 5: “Mulle meeldivad kõik su sõbrad.”

Ilmselt valetad sina talle täpselt sama asja kohta. See on võimatu, et te kõiki teineteise sõpru võrdväärselt armastate. Ja see on täiesti okei. Aga alati ei pea seda välja ütlema.

VALE number 6: “Ma pean poes käima.”

Tegelikult tahab ta lihtsalt natukene üksi olla. Ära mine paanikasse, palu tal siis lihtsalt pakk piima või võid tuua. Tee nägu nagu mõistaksid teda täielikult.

VALE number 7: “Ma jõin ainult kaks õlut.”

Ta käis sõpradega pubis jalgpalli vaatama ja tuleb toredalt svipsis peaga koju. Ära hakka riidlema, tal oli ilmselt tore õhtu ja riidlemine rikub selle kõik lihtsalt ära. Võta asja naljaga!

VALE number 8: “Mu emale meeldis väga eilne õhtusöök.”

Su mehe jaoks on väga oluline, et sa tema vanematega läbi saaksid. Isegi kui ta ema pärast õhtusööki vandus, et ta kunagi enam sinu tehtud liha ei söö, siis on tal lihtsam öelda, et kõik oli suurepärane.

VALE number 9: “Ma ei käinud eile oma sõpradega väljas.”

Olid ühe õhtu kodust eemal ja sa lootsid, et ta on ilusti kodune ja läheb vara magama. Ometi käis ta väljas nende sõpradega, kes sulle väga ei meeldi. Ta ei taha su tuju halvaks teha ja seepärast on tal lihtsam valetada.