Ühiskond eeldab, et vallaliste naiste eludest on midagi puudu ja et nad on kuidagi õnnetumad, aga pange nüüd tähele: vallaliste meeste puhul nii pea kunagi ei mõelda. Viimased on hoopis vinged eluaegsed poissmehed, kuid naistelt küsitakse samal ajal hukkamõistvalt, miks nad ikka veel vallalised on. Ka nende saavutused, tutvused, kired, hobid ja isiksuseomadused on nii tugevalt sõltuvuses sellest, milline on nende suhtestaatus.

Värske uuring aga tõestab, et päris nii nagu üleval mainitud, reaalsus siiski pole. Tegelikult võivad vallalised naised olla hoopis õnnelikumad kui suhtes naised.

  1. Selgus, et vallalised naised on palju õnnelikumad, kui levinud stereotüüp uskuda laseks. Huvitav on ka see, et nad on uuringu järgi lausa õnnelikumadki kui vallalised heteroseksuaalsed mehed ega lähe nii suure tõenäosusega linna peale uut suhet otsima.
  2. Vallalised inimesed on palju leidlikumad ja kohanemisvõimelisemad, sest nad lihtsalt peavad seda olema. Lisaks on nad võimelised ka iseendaga aega veetma, mis tagab neile teatava iseseisvuse, mis rikastab igat nende elu külge. Kuna nad ei pea otseselt kellegi peale lootma ega kellegi vajadusi täitma, saavad nad keskenduda hoopis enesearengule.
  3. Vallalised naised võivad olla abielunaistest isegi vaimselt ja füüsiliselt tervemad, sest kui sa polnud enne abiellumist õnnelik, siis pole mõtet ka loota, et sõrmus sõrmes kuidagi sulle õnne tagab. Ja kui olid juba õnnelik, siis ega abielu sind enam õnnelikumaks muuda. Kui oled vallalisena õnnelik, ära muretse, et see kuidagi muutub, kui otsustadki vallaliseks jääda.

Mida selle infoga peale hakata?

Uuringust selgus, et hoopis vallalise eluga kaasas käiv stigma, mitte vallalise staatus, on probleemiks. Sageli eeldame, et naine on kuidagi väärtuslikum, kui ta on suhtes ning vaatame halvustavalt neid naisi, kes on otsustanud vallaliseks jääda. Selline hukkamõist ja survestamine võib mõne naise jaoks lausa nii hullusti mõjuda, et nad loovad toksilisi suhteid, mis teevad neid hoopis õnnetumaks, lootuses, et siis ei mõista ühiskond neid suhtestaatuse pärast hukka.

Seega, vahet ei ole, kas sa soovid tulevikus tõsist suhet luua või mitte, vallaliseelu võib olla väga mõnus aeg ja see kehtib nii naiste kui ka meeste puhul. Just sel ajal on sul lihtsam viia ellu oma unistusi, avastada maailma ja end arendada, muretsemata kellegi teise pärast. Oluline ongi ju olla edukas, iseseisev ja õnnelik, olenemata sellest, mis su suhtestaatus parasjagu on.

Allikas: Thought Catalog