1. Tal on hullud süümekad

Usu või ära usu, aga armuke tõesti tunneb meeletuid süümekaid, sest ta ju teab, millega ta on hakkama saanud. Süümekad tekivad, kui kallim veedab nädalavahetuse koos temaga, endal naine ja lapsed kodu ootamas. Või siis, kui seltskonnas võetakse teemaks petjatest abikaasad. Või kui telekast tuleb film, kus petja ja armukese teemat käsitletakse. Süümekad saadavad teda läbi terve suhte ja tegelikult veel hiljemgi. Kui naine just täielik sotsiopaat ei ole, saab ta väga hästi aru oma tegevuse tõsidusest ning põeb selle pärast meeletult.

Aga tuleb rõhutada, et paljud armukesed siiralt ei teagi, et nende silmarõõm on abielus või hõivatud. Meestel ei ole kombeks seda vabatahtlikult väljendada ning tegelikult näevad nad hullult vaeva, et jälgi oma tegelikust elust peita, nii et see selgub tihti alles siis, kui on juba liiga hilja. Ja siis on ka armuke see, kellele valetatakse.

2. Ta ei plaaninud armukeseks hakkamist

On väheusutav, et armuke on oma elu plaaninud nii, et temast saabki see teine naine — see, kes kaotab oma sõprade ja kolleegide austuse, kes peab oma suhet varjama ja seljataga hiilima, kes ei tohi sellest kunagi kellelegi rääkida ja kes saab oma kallimaga kohtuda vaid siis, kui tema seaduslik naine sellest iial teada ei saa. Rääkimata sellest, et pärast kiirkohtingut läheb mees jälle oma naise kaissu tagasi ja tema voodi jääbki tühjaks.

Afäärid algavad tavaliselt juhuslikult ja kogemata ning inimestega, kellega nad ei plaaninud ennast pikemaks siduda. Jah, on ka selliseid naisi, kuid tavaliselt see siiski on juhuse küsimus. Tihti valetab mees, et ta on vaba, mistõttu ei tunne naine esimesel-teisel korral mingeid süümekaid. Ja hiljem, kui kogu tõde selgub, on tunded juba liiga sügavad, et seda asja sinnapaika jätta. Tihti annab mees nii mesimagusaid lubadusi, et naisel on väga keeruline suhtest välja astuda, sest loodab, et need lubadused tõesti täituvad… armunu on ju pime ning loodab parimat ka siis, kui ta teab, et see kõik on tegelikult väga vale.

3. Ta on väga armukade

Kui armuke teab, et tema silmarõõm on abielus, on armukadedus lisaks süümekatele üks peamisi emotsioone, mis teda valdab. Iga kord, kui mees uksest välja läheb, sööb armukadedus teda seest, sest teab, et mees läheb teise naise juurde. Ta teab, et mehel on teine elu, millesse tema ei kuulu ega hakkagi kunagi kuuluma. Ta raevub mõttest, et ei saa iial teada, mis mehe teises elus tegelikult toimub ja kahtleb kõiges, mis mees on talle kunagi rääkinud. Ka see, et ametlik naine võib oma suhtest vabalt kõigile rääkida, kuid tema peab igavesti vaikima, tekitab meeletult viha ja kadedust. On suhe, mis tegelikult ei olegi suhe… Iga naine ju tahab oma mehega eputada, teda sõbrannadele näidata ja temast rääkida, tema üle uhkust tunda ning käsikäes tänaval käia, et kõik teaksid, kui suur armastus nende vahel on. Armuke ei saa seda iialgi tundma.

Mõni armuke on koguni nii keerulises seisus, et on oma silmarõõmuga lapse saanud. Kujutle seda emotsionaalset virvarri…

4. Ta armus valesse inimesse

Loomulikult. Aga midagi teha ei ole — armastus ja iha pimestavad ning kõikidest ohumärkidest vaatas ta lihtsalt üle. Ühel või teisel hetkel see arusaam siiski temani jõuab ja siis on vaja teha valik: jääda või lahkuda. Ja hoolimata teadmisest, et see on vale, ning süümekatest, mis teda valdavad, otsustab ta jääda, sest on lihtsalt pööraselt armunud.

Me kõik armume ühel või teisel hetkel valesse inimesse. See ei ole ainult armukeste teema, see juhtub ka vallaliste ja üksikutega ning ka abielus ja hõivatud inimestega.

Aga armuke teab, et ta on eksinud, kuid jääb suhtesse, sest armastus pimestab ja mees on lubanud talle maad ja taevad kokku.

5. Ta usub, et suhtel on tulevikku

Armunud naine usub kõike, mida mees talle räägib. Kõige levinum stsenaarium abielumehe ja armukese puhul ongi see, et mees on varjanud oma suhtestaatust ning kui see välja tuleb, järgneb “me oleme lahku kasvanud ja ajame lahutusasju” jutt. See võib vastata tõele, aga enamjaolt siiski ei vasta, eriti juhul, kui mängus on ka lapsed.

Kuna armuke on niigi kehvas seisus, püüab ta halvast olukorrast parimat võtta ning kinnitab iseendale, et ühel hetkel mees ikkagi tuleb selleks, et jääda. Mõistmaks, et mees jääb oma pere juurde, võib minna kuid ja aastaid. Ka vales elamisega harjub armuke nii ära, et see muutub mingil hetkel tema jaoks täiesti normaalseks ning ta elab lihtsalt täielikus enesepettuses. Selles ei ole midagiglamuurset ja romantilist, pigem hoopis õnnetu, kurbust ja pettust täis elu.

Allikas: Your Tango