Vaene Kunstnik. Vaene Kunstnik on humoorikas ja sarmikas, kuid kahjuks pole tema side reaalsusega just tugevaim. Tavaliselt on tal lauasahtlis poolik romaan või teeb ta bändi, millega loodab kohe-kohe maailmas läbi lüüa. Tuleb vaid kannatlik olla ja oma loominguga tegeleda! Ta on küll romantiline ja meeldiv, kuid kui sa otsid sellist püsisuhet, kus külmkappi ostavad toidu mõlemad, siis tasuks Vaesest Kunstnikust eemale hoida.

Kus teda kohtab? Kõikidel neil suveüritustel, mille lõpus on sõna “folk” ja/või kus on vähemalt osa kavast külastajatele tasuta.

Rokipeer. Rokipeerud ei suuda endale kuidagi tunnistada, et on ammu keskealiseks saanud ning et pikad juuksed ei ole just kõige seksikamad, kui pealagi juba kiilaneb. Mõned neist hängivad aastaid ja aastaid samas rokibaaris, seljas päevast päeva samad nahkrõivad, mida pole dekaade puhastatud. Nad on kindlad, et elavad “sex, drugs and rock’n’roll” elu ning sellest pole midagi ägedamat. Kes julgeb neile seda ette heita, on igav konformist ning ajupestud ühiskonna ori. Samas on Rokipeerud voodis kogenud ning sageli väga seikluslikud.

Kus teda kohtab? Kõikidel üritustel, mille nimes on kuidagi esindatud sõna “rock”, tõenäoliselt hängib mingi osa neist ka Õllesummeril.

Metroseksuaalist hipster esindab seda osa rahvastikust, kelle puhul on teinekord raske öelda, kas ta on a) poiss või tüdruk, b) alaealine või täisealine ja c) hetero või gei. Tal on seljas T-särgid, mis kannavad “vaimukaid” kirju või Che Guevara näokujutist ning jalas püksid, mis on nii kitsad, et on tõenäoliselt otse selga õmmeldud. Juuksed on neil pikad või poolpikad, kenasti sätitud ja puhtad. Ees paksu raamiga prillid, jalas terava ninaga kingad. Nad kuulavad bände, millest sina ilmselt iialgi kuulnud pole ning joovad jooke, mis näevad välja nagu värvimuusika. Miinuseks on metroseksuaalist hipsterite puhul see, et nad on tavaliselt kohutavalt ennast täis ja ülbed, sest sa oled ju “meinstriim”, pealegi on võimatu aru saada, mis on nende orientatsioon (või sugu). Plussina teavad nad ilmselt kõiki linna lahedamaid pidusid ning tunnevad õigeid inimesi, et sinna pääseda.

Kus teda kohtab? Metroseksuaalist hipsterid liiguvad üritustel, mis on veel liiga uued, et meelitada ligi õllesõpradest keskealisi ning piisavalt alternatiivsed, et meelitada kohale “halli massi”. Kõik üritused, millest sa kuulnudki pole, on tõenäoliselt metrohipstereid täis.

Toomas Nipernaadi on võluv, armastusväärne ning tema igast liigutusest õhkub kadunud aegade romantikat. Ta ilmub välja kõige ootamatumal hetkel — siis, kui oled libastunud poris välipeldikute järjekorras või kui kontserti keskel saabub ootamatu vihmavaling, millega sa arvestanud polnud. Ta on alati kohal, et sind püüda või sulle vihmavarju pakkuda ja sulle tundub, et oled lõpuks ometi kohanud kedagi, kes võib olla “see õige”. Te lepite kokku, et kohtute nädala pärast Pärnus, kuid siis kaob tüüp radarilt… Tõenäoliselt läks oma pere juurde tagasi.

Kus teda kohtab? Nipernaadid on kõikjal, kuid harilikult võid sa teda mõnel päevasel üritusel oma naise ja lastega näha. Kui pere magama läheb, hakkab Nipernaadi rändama, et hämaruse saabudes mõnele naiivsele tütarlapsele taevatähti kokku lubada.

Peoloom on tüüp, kes alguses näib sulle veatu: seltskonna staar, nalja oskab visata hinge tõmbamata ning paistab meeldivat nii meestele kui naistele. Mis Peolooma aga ohtlikuks teeb, on oskamatus piiri pidada. Nii võib alguses kaunilt alanud tutvus Peoloomaga lõppeda sellega, et kui sina kämpingus telki kokku pakid, jaurab tema kolmandat päeva kase all suvaliste poejoodikutega viina juua. Erinevalt Rokipeerust pole Peolooma jaoks joomine mingi suur filosoofia, muusikamaitse tal harilikult ka väga arenenud pole ja ainus, millega ta särada suudab, on suhtlemistahe ja võimekus juua ära liiter viina järjest.

Kus teda kohtab? Talvisel ajal näed teda tiirlemas klubides ja hommikuni avatud baarides, sageli ka kruiisilaevadel. Suvel eelistab ta vabas õhus aega veeta ning võib külastada kõiki üritusi, mille nimes sisaldub viide alkoholile ja kui seda seal polegi, siis saab ju alati leiutada! (Vt ka Õlle Alternatiiv, BockRamp, Viina Folk jmt)