1. “Viiskümmend halli varjundit” on tõstnud pesu- ja seksmänguasju müüvate poodide müüginumbrid pöörastesse kõrgustesse. Naised, kelle jaoks enne oli ainumõeldav misjonäripoos pimedas ja teki all, on saanud sellest raamatust julgust ja häid ideid oma voodielu vürtsitamiseks. Tõsi, raamatus on seksistseene, mis ei ole kõigile vastuvõetavad, kuid sa ei pea ju kõike järgi proovima!

2. Kui sa varem ei teadnud ise ka, mida sa tahad ega osanud oma meest voodis juhendada, siis pärast raamatu lugemist on sul tõenäoliselt üsna palju ideid ;) Kui oled häbelik ega julge voodis suud lahti teha, märgi raamatus ära kohad, mis sulle enim meeldivad ja anna need oma mehele lugeda. Suure tõenäosusega saab ta pihta, mida sa talle öelda tahad ja on rõõmuga valmis midagi uut katsetama.

3. Eelkõike on tegu armastusromaaniga, mille peategelased maadlevad üldjoontes samade probleemidega nagu sina ja su sõbrannad. Kui palju peaksid sa suhte nimel muutuma? Milliseid muutuseid on okei nõuda oma kallimalt? Millal peaksid endale kindlaks jääma ja millal jõudma kompromissile?

4. Unistada on tore. Tõenäoliselt ei kohtu sa kunagi Kreeka jumala välimusega miljardäriga, kellel on alati helikopter käepärast võtta ja kes kingib sulle pärast teie nädalast tutvust auto ja uusimad tehnikavidinad, lisaks suudab sind öö jooksul viis korda orgasmini viia. Aga pärast pikka ja väsitavat tööpäeva, kui tunned, et kõik on valesti, on mõnus sukelduda vahelduseks hoopis teise maailma.

5. See raamat on kõikide naisteõhtute vestlusteema number üks ning sa ju tahad samuti sõna sekka öelda.