1. Hoolitse enda eest

Truudusetus lööb ka tugevama mehegi rööpalt välja, teda võivad tabada nii unetus, viha, šokk, uneprobleemid kui isutus. Esiteks tuleb mõista, et kõik sellised tunded on täiesti normaalsed ja neid tuleb aktsepteerida. Aeg annab arutust! Kindlasti ei tohi aga unustada enda eest hoolitsemist — oluline on aeg maha võtta ja endale keskenduda.

2. Ära süüdista

Mida värskem on tegu, seda keerulisem on seda ka mõista. Küll aga tasub proovida jääda nii tasakaalukaks kui võimalik. Kuna paarisuhe on oma olemuselt sümbioos, siis on paraku igal asjal ka kaks külge. Ära süüdista kõiges teist poolt, nii ajad end ainult stressi. See ei muuda midagi — mis tehtud, see tehtud.

3. Saa aru, et üle saamine võtab aega

Ära pahanda endaga, kui sa ei ole suutnud kõigest veel toibuda. Inimene on keeruline olend. Pettumus on üks raskemaid emotsioone, millest üle saada. Anna endale aega!

4. Kinnita oma lastele, et sinuga saab kõik korda

Paraku on sellisesse skandaali kaasatud ka lapsed. Kuigi asja keskmes on ainult mees ja naine, ei tee see laste murekoormat kergemaks. Ka nemad valutavad teie pärast südant. Seega tuleb kindlasti oma võsukestele olukorda selgitada ning paluda neilt mõistmist.

5. Ela päev korraga

Algus on raske — mida päev edasi, seda kergemaks läheb. Võta igat päeva kui uut algust. Pea meeles, et sellisel perioodil on ka naeratamine aktsepteeritud — vaata filme või loe raamatuid, mis on oma loomult rõõmsad ja mõtted kõigest eemale viivad.

Soovime omalt poolt meie presidendipaarile edu ja jaksu olukorraga toime tulemisel!