1. Sa ei tunne end oma kehas hästi

Sul on probleem, kui sa ei näita end partnerile alasti. Komplimendid teevad sind närviliseks ja hakkad end kaitsma. Partneri positiivsetele omadustele mõeldes ei saa sa täpselt aru, miks ta peaks tahtma sinuga koos olla.

Miks see on probleem? Kui häbened oma keha, oled ka voodis tagasihoidlik ning ei julge end vabaks lasta ja lõõgastuda.

Kuidas seda parandada? Esiteks ütle endale, et sa oledki ilus. Kui ta ütleb, et sa näed selles kleidis vapustav välja ja sina kuuled hoopis "miks sa ikka veel trennis ei käi?" ei ürita tema olla sarkastiline, vaid sina ise häbened  oma keha. Teiseks õpi sellest rääkima. Selgita talle, miks sa end hästi ei tunne, mis selle põhjus võib olla. Seejärel lõpeta enda paksuks nimetamine vaid hakka endast mõtlema kui ilusast ja saledast tüdrukust ning juba varsti näed, kui palju paremini sa end tunned.

2. Halb ajastus

Sul on probleem, kui sa tuletad pidevalt ja teiste juuresolekul meelde negatiivseid asju, vaidlusi, tülisid, tegemata asju jne. Või pommitad teda süüdistustega kohe kui olete kahekesi jäänud.

Miks see on probleem? Sest see ajab su kuti hulluks! Sa ju tead, et tugeva suhte alus on aus ja usaldusel põhinev kommunikatsioon, kuid oskus õigel ajal ja õiges kohas suhelda on samuti väga oluline. Valel ajal probleemi tõstatamisega ei õnnestu seda tavaliselt lahendada, sellest tekib hoopis omaette tüliküsimus. Ning edaspidi käib su mees üksinda väljas, sest ta kardab, et hakkad jälle teiste nähes tüli kiskuma.

Kuidas seda lahendada? Hoiata partnerit, et soovid millestki olulisest rääkida. Vali aruteluks vaikne ja rahulik koht, kus teid keegi ei sega ning ära kalla teda süüdistustega üle, vaid räägi viisakalt ja arusaadavalt, mis sind häirib. Tekstisõnumite, Facebooki, e-mailide ja telefonikõnedega ei ole võimalik probleeme lahendada.

3. Nähvamine

Sul on probleem, kui su partner kurdab, et nähvad talle alati, kui ta on unustanud prügi välja viia või poes käies piima ostmata.

Miks see on probleem? Oma viha või ebakindluse teise peale välja elamine ei ole ilus. Talle nähvates tead sa alati, mis järgneb - ta saab vihaseks. Sa ei ole kindel, mis juhtub siis, kui ütled talle midagi ilusat, näiteks et armastad teda. Kuid nii käitudes peletad sa ta lihtsalt ise minema.

Kuidas seda lahendada? Küsi endalt, miks sa sellise väikse asja peale nii kõvasti vihastad. Kas sa oled tegelikult kuri hoopis millegi muu peale, millest te pole rääkinud? Kas sa ei ole tema tunnetes kindel? Tema peale karjumise asemel proovi kõigepealt enda tunnetes selgusele jõuda ning lähene talle viisakalt ning mina-sõnumeid kasutades."Ma olin vihane, et sa mulle ei helistanud, sest see tekitas tunde, et sa ei hooli minust" töötab paremini kui "Sa ei helistanud mulle! Sa ei hooli minust üldse!!!"

4. Loed punkte

Sul on probleem, kui sa pead järge, kes on rohkem sõpradega väljas käinud, nõusid pesnud ja kingitusi teinud. 

Miks see on probleem? Sellistes asjades järje pidamine näitab, et sa arvad, et sind ei mõisteta ega kuulda. Usud, et su partner ei pööra su pingutustele piisavalt tähelepanu ega oska neid vääriliselt hinnata. Jah, sa hoolid minust, kuid mina hoolin sinust rohkem. Jah, sa maksid täna restoraniarve, aga mina maksin eelmised kuus arvet jne. 

Kuidas seda lahendada? Tee endale selgeks, kas sa lihtsalt  käitud lapsikult ning üritad talle tegematajätmistega nina alla hõõruda seda, et ta sinust sinu meelest piisavalt ei hooli või on selline käitumine põhjustatud tundest, et sa tunned, et oled ainus, kes suhte nimel pingutab? Kui tahaksid järjekordse süüdistusega lagedale tulla, hinga kõigepealt sügavalt sisse ning mõtle enne, kas seda on ikka vaja. Sina maksad küll restoraniarve, aga ehk panustab tema muudmoodi, näiteks käib iga päev poes?

5. Su minevik dikteerib su praegust suhet

Sul on probleem, kui süüdistad oma praegust kutti oma eksi vigades.

Miks see on probleem? Sest su praegune mees ja su eks ei ole üks ja sama isik ning tema süüdistamine oma eksi vigades või samade probleemide üle kandmine temale ei tee mitte su suhet tugevamaks vaid hävitab selle. See, et su eks sind pettis, ei tähenda tingimata seda, et uus kutt samamoodi teeb.

Kuidas seda lahendada? Küsi endalt, kas on asju, mis jäid eelmise kutiga lahendamata ning mis sind endiselt häirivad? Kirjuta need üles ja jäta meelde ning järgmine kord, kui kuti peale vihastad, meenuta, kas oled vihane tema või tegelikult hoopis eksi peale.
Rääkige teineteisele oma endistest suhetest ning olge ausad, kuid muidugi tasub piiri pidada - sa ju ei taha kuulda, kui hea tema endine naine voodis oli? Teda sellised detailid samuti ei huvita.

Allikas: Marie Claire

Soovid leida uusi sõpru? Kohata oma elu armastust? Vaata Delfi Date`i!