1. Oled omadega täiesti läbi, sest sul on seljataga väga tüütu ja väsitav nädal. Kuidas veedad nädalalõpu?

* Helistan sõpradele ja uurin, mis neil plaanis on. Kuulsin, et äsja avati uus restoran, kinno tuli põnev film, paintballi pole ammu mänginud.. me peaks koos välja minema ja midagi lahedat tegema. E

* Panen telefoni lennurežiimile, vaatan mõned osad oma lemmiksarja, võtan raamatu kaasa ja lähen sooja vanni ligunema. I

2. Milline neist kahest kirjeldusest sobib sulle rohkem?

* Kõige olulisem on see, mis toimub siin ja praegu. Jälgin olukorda ja pööran tähelepanu detailidele. The most important thing for me is what’s happening here and now. I assess real situations and pay attention to details. S
* Faktid on igavad. Mulle meeldib unistada ja eesootavaid sündmusi ette kujutada. Toetun rohkem intuatsioonile kui faktidele. N

3. Su praeguse tööandja konkurent üritab sind enda juurde üle osta. Sa tead, et seal on palk palju parem, aga sulle väga meeldivad oma praegused töökaaslased. Pealegi — boss on andnud vihjeid, et võid peagi saada ametikõrgendust. Kuidas otsuse langetad?

*Uurin uue töökoha kohta kõik välja, suhtlen personaliosakonnaga, kirjutan plussid ja miinused paberile. Selliseid otsuseid ei saa teha uisapäisa, kõik detailid tuleb peensusteni läbi mõelda.. T

*Kuulan oma südant ja langetan otsuse sisetunde põhjal. F

4. Su parima sõbra pulmadeni on jäänud kaks nädalat. Kuidas ettevalmistused sujuvad?

* Kuu aega tagasi tellisin pulma saksofonisti, kes mängib valikut meie kooliaegsetest lemmiklugudest, sain valmis kollaaži pruutpaari armuloost, kirjutasin neile luuletuse, olen lasknud teha proovimeigi ja oman ülevaadet toitlustusest. Mina olen valmis! J

* Mida siin valmistuda? Ma lähen peole lõbutsema! Kõne improviseerin kohapeal ja lasen asjadel omasoodu kulgeda, sest parimad asjad juhtuvadki spontaanselt. P

Ja nüüd saad teada, milline märksõna sind kõige rohkem iseloomustab:

ESTJ — KORRALDAJA

Kord peab majas olema või muidu sina ei mängi. Sul on alati olemas plaan A nig igaks juhuks ka B, C, D ja E. Üle kõige meeldib sulle veenda inimesi selles, et sul on õigus ning naudid seda, kui saad kellegi endaga samamoodi asjadest aru saama. Su kaine mõistus usaldab ainult fakte, udujuttudel ja kahtlustel sinu peas kohta ei ole. Naudid inimestega suhtlemist, käid palju pidudel ja üritustel, kus saab kohtuda uute inimestega, aga sa ei unusta kunagi ka oma lähedasi ning oskad ka neile oma armastust väga kenasti välja näidata.


ENTJ — LIIDER

Sinu silmad paneb särama võimalus alustada midagi uut. Oled käivitaja ja eestvedaja, võtad riske ega pelga pettumusi. Seetõttu võib su elu olla üsna raske ja ekstreemne, kuid sa oled sellega rahul. Muidugi oled sa ka aktiivne sportlane ja tahad alati võita, sest number 1 positsioon peab sul olema igal elualal.

ESFJ — ÕPETAJA

Saad inimestega väga hästi läbi ja oled iga peo hing ja meelelahutaja. Märkad ja hoolid ning oled alati valmis aitama ja õpetama ka siis, kui su enda heaolu ja tegevused seetõttu kannatada saada võivad. Oled väga iseseisev ning saad alati kõigega ise hakkama. OMa lähedastelt ootad vaid emotsionaalset, mitte materiaalset tuge.


ESTP — LÄBI SEINTE MINEJA

Öeldakse, et osavõtt on tähtsam kui võit. Sinu kohta see küll ei kehti. Kui sa ei võida, on elu läbi ja kõik. Oma tahtmise saavutamiseks oled sa valmis absoluutselt kõigeks, isegi füüsilise jõu kasutamiseks. Sul on plaan ja sa tegutsed selle järgi, kompromissid ja läbirääkimised ei tule kõne allagi. Oled sündinud võitleja, väga aktiivne ja organiseeritud. Suudad stressisituatsioonides iseendaks jääda, kainelt mõelda ja olukorra täpselt ja endale soodsalt lahendada.

ENFJ — MENTOR

Empaatiavõime on sinu suurim tugevus. Märkad juba kaugelt väikseimatki muutust inimeste meeleoludes ja tundemaailmas ning see võib sulle endale tõsiseid probleeme tekitada. Näiteks seetõttu, et armukadedus ja usaldamatus on sinu armusuhete lahutamatud kaaslased. Oled alati valmis rasketeks olukordadeks, sest tunnetad juba varem ette, et need on tulemas.

ENTP — LEIUTAJA

Sinu tugevuseks on võime iga kell ja igas olukorras uute ideedega välja tulla. Kohandud kiiresti uute olukordadega ning suudad toime tulla igasuguste suunamuutuste ja tekkivate küsimustega. Sa ei kannata rutiini ja traditsioone, mistõttu vahetad iga paari aasta järel töökohta, ametit, elukohta ja elukaaslasi. Veel üks hea omadus on sul see, et suudad kõik enda pilli järgi tantsima panna ning oma ideed ükskõik kellele maha müüa.

ESFP — POLIITIK

Läbirääkimised on sinu eriala. Jälgid olukorda ja oskad väga professionaalselt ning kellegi tundeid haavamata anda kõige ümmargusemaid vastuseid. Oled väga hea manipulaator ning oma ümbernurgajutuga suudad inimesi hästi veenda. Püüad kõigile muljet avaldada ja see tuleb sul üsna hästi välja. Aega sa ei raiska — tahad kohe, kiiresti ja õigeid vastuseid.

ENFP — VÕITJA

Oled väga energiline ja loov, sinus on segunenud nii introverdi kui ekstraverdi parimad omadused. Saad inimestega hästi läbi ja oled väga empaatiline, oskad hästi nõu anda. Tõenäoliselt on sul väga kõrge IQ, mis, kombineerituna su isiksuseomadustega, annavad sulle juhtpositsiooni igal elualal.

INFP — UNISTAJA

Oled unistaja ja poeet, kellele on tähtsaimad sisemine rahu ja intuitsioon. Sa veedad palju aega omaette mõtiskledes, kuid oma ideid ei kipu sa teistega jagama. Suudad sündmusi ette näha ja inimesi hästi mõista. Paraku puudub sul ajataju ning ka reaalsustaju kipub tihtipeale kaduma, sest hõljud peaga pilvedes.

ISFP — AUTOR

Rutiin ja monotoonsus meeldivad sulle üle kõige. Tahad tunda end vajaliku ja olulisena, mistõttu aitad alati teisi, aga suudad seda teha nii peenelt, et ei astu üle nende isiklikest piiridest. Suudad lõpetada iga tüli ja kõik naerma ajada. Tänu sinule saavad asjad tehtud ning sinu praktiline meel, hoolitsus ja usaldusväärsus on kõigile teada.

INTP — ARHITEKT

Ekstreemsed tundepuhangud ei ole sinu teema. Sulle meeldib rahu, vaikus ja tagasihoidlikud emotsioonid, oled väga ettevaatlik otsuste langetamises, analüüsid kõik viimse detailini läbi ning püüad leida seoseid eilse, tänase ja homse vahel. Oled muutustele väga tundlik ja ei tule nendega hästi toime. Kuna püüad pidevalt oma mõtteid, tundeid ja fakte oma peas organiseerituna hoida, oled tihti pinges.

INFJ — NÕUSTAJA

Sina oled see, kelle juurde tullakse nõu küsima, sest oled parim kuulaja. Tajud inimeste tujusid ja tundeid, suudad üles leida inimeste varjatud anded. Samas oled ise väga haavatav ega talu agressiivsust mitte mingis vormis. Samuti mõjub sulle hävitavalt armastuse puudus. Sa naudid õppimist ja arenemist, eneseareng on üks sinu olulisematest sihtidest. Ennast tundma õppides suudad ka teisi paremini aidata.

INTJ — INNUSTAJA

Sul on väga kirev ja mitmekülgne sisemaailm, kust tulevad välja kõige imelisemad ideed. Tahad kõiki parandada ja parendada ning püüdled tipu poole kõiges, mida ette võtad. Seetõttu võib sul tekkida probleeme inimestega läbi saamisel - sa võid neile lihtsalt närvidele käima hakata. Distantseerid ennast teistest, et näidata oma üleolekut ja iseseisvust, kuid nii võid täitsa üksi jääda.

ISFJ — KAITSJA

Sul on kindel seltskond inimesi, keda sa usaldad pimesi ja kelle heaks oled valmis loovutama oma käe või jala. Kuid võõraid sa endale lähedale ei lase. Oled oma sõnade ja tegudega väga ettevaatlik, sa ei soovi kellelegi halba ega haiget teha. Sinu eesmärk on kõiki aidata ja õnnelikuks teha.

ISTP — KÄSITÖÖLINE

Kui midagi peab saama tehtud, siis sina oled see, kes ära teeb. Mõõdad üheksa korda ja lõikad ühe korra ning oled väga hoolikas ja korralik. Sa ei langeta otsuseid kiiresti ega lihtsalt, kuid tähtaegadest pead täpselt kinni. Sul on kõige kohta oma arvamus, oled tavaliselt jutukas, aga sulgud endasse kohe, kui tunned end veidigi ebakindlalt.

ISTJ — INSPEKTOR

Sina ei võta ühtegi sõna ega tegu niisama lihtsalt, vaid analüüsid kõik viimseni läbi. Sind ei huvita pikaajalised suhted ja eelistad ainult professionaalset suhtlust, sest sina oled orienteeritud ainult lõpptulemusele. Sulle meeldib kord ja organiseeritus, oled isegi liiga pedantne. Elad siin ja praegu ning unistamisele sa oma aega ei raiska.

Allikas: Bright Side