1.
Kas armukadetsete oma meest vahel nii, et satute lausa hüsteerikasse?

2.
Kas teile ei tundu, et teie abielu segab teie karjääri või ühiskondlikku tegevust?

3.
Kas teil on abikaasaga raske avameelselt omavahelistest suhetest rääkida?

4.
Kas provotseerite algul ise perekondliku skandaali ning hiljem kahetsete?

5.
Kas lähedus ei rahulda enam teid, teie meest või teid mõlemaid?

6.
Kas juhtub tihti, et te ei taha töölt koju minna?

7.
Kas teie perekonnas toimuvad tormilised väitlused raha teemal?

8.
Kas teile ei tundu vahel, et emotsionaalses plaanis on teie perekondlik elu muutunud “mänguks ühte väravasse” ning teil on seejuures suurem panus kui mehel?

9.
Kas juhtub nii, et lapsed (laps) muutuvad (muutub) teie ja abikaasa lepitamatute positsioonide “pantvangideks” (“pantvangiks”)?

10.
Kas kadestate südame põhjast mõnda sõbratari, pidades tema meest ideaalseks?

11.
Kas te unustate (või unustab teie abikaasa) oma pulmapäeva?

12.
Kas teie ema pulmade-eelsed hoiatused abielu raskuste suhtes valitud partneriga on täide läinud?

13.
Ka tunnete, et pole aastate jooksul mehega lähedasemaks saanud, kui olite seda abielu koidikul, vaid vastupidi — olete teineteisest eemaldunud?

14.
Kas te veedate tihti või pidevalt eraldi puhkusi?

15.
Kas teil ei teki periooditi tunnet, et olete sattunud lõksu ning tahaksite sealt välja pääseda?

Tulemused

3 ja rohkem jaatavat vastust

ükskõik millisele küsimusele näitavad, et teil on alust kahelda oma abielu vastupidavuses (tugevuses). Võimalik, et lahutus ei ripu veel teie pea kohal Damoklese mõõgana, ometi ei saa teie abielu ka sugugi pilvituks pidada. Mõistmatuse praod, mis on teie vahele tekkinud, hakkavad aja jooksul suurenema ning on võimalik, et muutuvad võõrdumise kuristikuks.

Seetõttu on tarvis kiiresti kasutusele võtta meetmeid, mis võivad teie pereelu krahhist päästa. Eelkõige tuleb tähelepanu pöörata nendele küsimustele, millele testis vastasite jaatavalt — just seal peituvadki peamised lahkhelid teie ja abikaasa vahel. Kui neil (lahkhelidel) on krooniline iseloom ning te olete veendunud, et ei suuda neid ületada, siis tasuks ehk psühholoogi poole pöörduda, kes aitab leida vastuolude algpõhjuse ning õpetab, kuidas üle saada olemasolevast või ähvardavast kriisist.

12 või kõik eitavad vastused

näitavad, et teie peres valitseb rahu ja üksmeel. Kui juhtubki midagi mitte just eriti rõõmustavat, siis ei johtu see erimeelsustest abikaasaga, vaid maailma ebatäiuslikkusest, mis seab teie ette probleeme. Ometi ei suuda ükski ülemaailmne kataklüsm teie perekonda purustada, see ei suuda seda isegi kõikuma panna, sest te armastate teineteist ning olete valmis kompromissideks ega kaldu oma isiklikke ebameeldivusi partneri kaela ajama.

On täiesti selge, et teid ei ähvarda lahutus, vastupidi, ees terendab õnnelik tulevik.