Pirukapõhi
• 250 g täisteraküpsiseid, köögikombainis purustatud
• 125 g võid, sulatatud
• ¾ dl kookoshelbeid

Täidis
• u 400 g magusat kondenspiima
• 1 kuhjaga sl riivitud laimikoort
• 130 ml värsket laimimahla (u 3 laimi)
• 4 muna, kollased valgetest eraldatud


Kaunistuseks

• paar peotäit tükeldatud maasikaid, vaarikaid, mustikaid vm meelepäraseid marju

Laimisiirupiks koori 2 laimi õhukene ereroheline kooreosa ja pigista laimidest mahl. Keeda peenikesteks ribakesteks lõigatud laimikoort, 2,5 dl vett ja 2 ja ¾ dl suhkrut 10–15 minutit, kuni saad siirupja segu. Lisa laimimahl (jäta 1/3 tl alles!) ja jäta 30 minutiks külmikusse. Soovi korral kurna siirup enne serveerimist läbi sõela.

Põhja jaoks sega küpsisepuru, või ja kookos ning suru see umbes 24 cm läbimõõduga koogivormi, nii et saad ka umbes 5 cm kõrgused servad. Jäta külmikusse 30 minutiks tahenema.

Eelkuumuta ahi 180 kraadini.

Vahusta munavalged 1/3 tl laimimahlaga ühtlaseks(ära üle vahusta!). Vispelda kondenspiim, riivitud
laimikoor, -mahl ja munakollased ühtlaseks. Sega ½ vahust ettevaatlikult kondenspiimaseguga ning
tee sama teise poole munavalgevahuga.

Vala täidisvormi ning küpseta pirukat umbes 20 minutit.

Jahuta 30 minutit vormis ja jäta veel 3 tunniks külmikusse tahenema.

Sega ½ laimisiirupist marjadega ja tõsta koogile.

Serveeri ülejäänud siirupi ja soovi korral vahukoorega.

Laimipirukas suvemarjadega
Jaga
Kommentaarid