Pestoga kanavardatäis
5 portsu

Tükelda 4–6 kanafileed kuubikuteks, sega pestoga ning jäta paariks tunniks maitsestuma. Lüki vaheldumisi kirsstomatitega bambusest varrastele (hoia neid enne 20–30 minutit vees). Pintselda grillrest õliga ning grilli vardad küpseks ja jumekaks. Serveeri rukola või segusalatiga, kuhu oled lisanud paar peotäit värskeid vaarikaid ja sõstraid. Nirista peale oliiviõli ja palsamisiirupit.

Kirju suvikõrvitsapasta
4 portsu

Keeda 250–300 g spagette või tagliatelle’t ja nõruta. Vahepeal lõika umbes 600 g suvikõrvitsast peenikesed lindid või ribad. Kuumuta potipõhjas 3 sl oliiviõli ja prae kergelt läbi 5 viilutatud küüslauguküünt, lisa suvikõrvitsaribad ja 1 dl kanapuljongit. Kuumuta korraks keema ja lisa patta keedetud pasta. Lisa 1 dl kanapuljongit või vahukoort, sega ja puista paari minuti pärast juurde umbes 2 dl riivitud parmesani või muud meelepärast juustu, 1 dl hakitud lehtpeterselli, peotäis hakitud basiilikut, ½ tl tšillihelbeid ja ½ tl purustatud musta pipart ning maitse järgi soola.

Lihtne jäätisetort
8 portsu
Suru 24 cm suurusesse lahtikäivasse koogivormi 1 liiter pisut pehmenenud meelepärast jäätist ja 1 liiter vanillijäätist. Silu pealt ja hoia 20 minutit sügavkülmikus. Vala peale 2,5 dl ehk umbes 400 ml karamellikastet või keedetud kondenspiima. Puista üle 1,5–2 dl röstitud mandlilaastudega ja hoia sügavkülmas 1 tund või paar päeva. Serveerimise eel hoia 10 minutit toasoojas.

Jaga
Kommentaarid