Mees oli koos naise ja nelja lapsega puhkusel Labenne'i rannas, mis on eriti kuulus surfarite seas, sest Atlandi ookean toob sellesse randa alati suured lained.

Mees, kelle nime pole avalikustatud, sai kõigepealt lainelt tohutu löögi selga ja enne, kui ta suudeti veest välja tõmmata, keerutas laine teda veel hulk aega ringi. Laine oli nii suur ja ootamatu, et vaatamata jälgimisele polekski vetelpäästjatel olnud võimalik meest enne näha kui laine teda juba kalda poole keerutas.

Pärast veest välja tõmbamist üritati mehe elu veel päästa, kuid tund aega hiljem ta siiski suri.

Selle surmajuhtumi teeb veel traagilisemaks see, et õnnetus leidis aset esmaspäeva lõuna ajal, kui rand oli rahvast täis ja ilm oli soe ja päikeseline ning mees ujus alal, mis oli vetelpäästjate jälgimise all. Keegi poleks sellist õnnetust iial oodata osanud.

Loodusjõud on ettearvamatud, nii et alati tuleb olla ettevaatlik, isegi kui kõik paistab turvaline olevat. Eriti hoolikalt tuleb jälgida lapsi, sest lapsele võib eluohtlik olla ka palju väiksem laine kui see, mis tabas seda Briti meest.

Emad, jälgige hoolega rannas oma väikeseid lapsi, eriti kui te puhkate kusagil, kus loodus on veidi metsikum ja ettearvamatum kui siin meie kodumaal. Ilm võib muutuda hetkega ja suurt muret teeb ka see, et juba ainuüksi Prantsusmaal on selle üle kuu aja kestnud kuumalaine jooksul surnud uppumissurma üle saja inimese. Ka Eesti uppumissurmade statistika teeb aasta-aastalt rohkem muret.

Allikas: Daily Mail