1. Värvilised riided

Mida erksam ja värvilisem su põnn on, seda lihtsam on sul teda märgata. Paariaastastel on mitte just eriti mugav komme ootamatul ajal ootamatus suunas jooksu pista. Kui rannas on palju rahvast, paistab ta vähemalt välja ja sa leiad ta kiiresti üles, kui tal põgenemismõtted peaks tekkima.

2. Puhkusele minnes vali hotell, mis asub rannas

Lastega puhates ei ole mõtet hotellivaliku pealt kokku hoida. Ole kui hoolikas tahes, tõenäoliselt pead sa ikkagi päeva jooksul mitu korda toas käima, sest midagi jääb maha või vajab välja vahetamist. Mida lähemal rannale on hotell, seda mugavam teil kõigil.

3. Kreemita juba kodus

Kui randa pole väga pikk teekond, kreemita terve pere juba toas sisse, et rannas sellega tegelema ei peaks. Liiva sees on mudilasi esiteks raske kätte saada ja kinni hoida ning teiseks võid sa kogemata koos kreemiga nende nahale ka liiva hõõruda, mis ei ole eriti mõnus. Ja pane oma telefon iga paari tunni järel tirisema, et sul oleks meeles kreemikihti uuendada.

4. Kaeva auk

Augul on mitu sinu jaoks kasulikku otstavet. Esiteks annab kaevamine lastele natukene tegevust. Seejärel tuleb auk veega täita, mis tähendab, et põnnid jooksevad vähemalt 10 minutit ämbritega mere ja augu vahet, et oma "basseini" täita. Kui sinu tita on veel liiga väike, et selle ülesandega hakkama saada, kaeva talle ise auk, täida see veega ja pane ta sinna sisse plätserdama. Temal on lõbus, sina saad hetkeks lõõgastuda.

5. Väldi tipptundi

Planeeri rannakülastused varahommikule või pärastlõunale, kus päike nii hullult ei kõrveta ja rannas on vähem rahvast.

6. Hangi endale suur rannamänguasjade kott

Üks suur mänguasjakott, kus on sees kõik rannas vaja minevad mänguasjad ja täispuhutav pall, peaks sul alati valmis olema. Kuid rannas pead tähelepanelik olema, et su laste uued sõbrad või põnnid ise oma mänguasju mööda randa laiali ei tassiks ja ära ei kaotaks.

7. Võta telk kaasa

Kui plaanid pikka rannapäeva, paki kaasa väiksem ja kergem telk. Siis saavad lapsed vahepeal varju minna, ehk isegi väikese uinaku teha ja telgis on neil vahva mängida. Kui telgi tassimine on liiast, võta kaasa või rendi suur päikesevari. Sa isegi vajad vahepeal päikesest puhkust.

8. Paki snäkid kaasa

Rannas läheb alati kõht väga kiiresti väga tühjaks, seega söök peab kaasas olema. Võta kaasa suur pudel vett, parem kui mitu, lõika plastmasstopsidesse õunu, porgandeid ja kaalikaid, tee võileivad valmis jne. Ära enda lõunat unusta, ka sina pead päeval midagi sööma.

9. Osta endale ja lastele rannajalanõud

Rannas on palju igasugust sodi, mis võivad nii sinu kui laste jalad ära lõhkuda (klaasikillud, teravad esemed). Ka liiv võib keskpäeval eriti tuline olla.

10. Võta kaasa veekindel kaamera

Fotokaga võib rannas juhtuda sadu erinevaid õnnetusi. Laine pritsib peale, vesi läheb ümber, laps viib selle vette, see kukub lastele kaevatud basseini jne. Veekindla kaameraga saad ise rahulikum olla ja pilte klõpsutada.

11. Mütsid pähe

Kõikidele ja kogu aeg. Sulle endale ka, sest sa ju ei taha lastele halba eeskuju näidata. Pea peab olema kaetud, et päike liiga ei teeks.

12. Pane ka endale bikiinid selga

Sa võid ju arvata, et sa ise täna vette ei lähe. Kuid järgmiel hetkel tuleb sul ikkagi vette tormata, sest üks väike "lainepüüdja" on natuke liiga kaugele läinud, kõhuli kukkunud või ei saa enam veest välja.

13. Võta kaasa suured rannarätikud

Väikesed laste omad on mõttetud, sest nende peal ei mahu keegi istuma või pikutama ning nende sisse ei ole võimalik väikeseid külmetavaid varbaid koos ülejäänud lapsega mässida. Suured ja korralikud rannalinad on multifunktsionaalsed.

14. Paki eelmisel õhtul kott valmis

Kindlasti tee seda, sest hommikul on sul siblimist niigi. Õhtul asju valmis sättides on kindel, et midagi väga olulist (nagu ujumisriided või päevituskreem) maha ei jää.

15. Teadvusta endale, milline teie päev olema saab

Sa ei saa rahulikult päikest võtta ja raamatut lugeda või rannas mõnusat uinakut teha. Selle asemel saad sa mudilase suust liiva välja koukida, teda mööda randa taga ajada, kukkumisest marraskil põlvele peale puhuda, väsinud ja virisevat tegelast lohutada. Talle ei pruugi liiv või jahe merevesi üldse meeldida ja ta võib keset päeva surmani ära tüdineda. Rannaskäik väikelapsega ei ole mingi lust ja lillepidu! Kui sa seda tead ja mõistad, läheb teil kõik kenasti!

Allikas: iVillage