RETSEPT: idee suviseks õhtusöögiks — kreemjas ja maitsev seenesupp
Mida vaja läheb?
pihutäis kuivatatud puravikke
oliivõli
600 grammi metsaseeni
2 kooritud ja peeneks hakitud küüslauguküünt
1 kooritud ja peeneks hakitud punane sibul
pihutäis värskeid tüümianilehti
meresoola
purustatud musta pipart
1 liiter kanapuljongit
pihutäis värsket ja hakitud peterselli
1 sidrun
Marscapone juustu
Kuidas valmistada?
1. Pane kuivatatud seened väikesesse kaussi ja kalla neile peale kuum vesi. Täpselt nii palju, et seened kaetud oleks. Jäta need sinna ligunema.
2. Võta suur pott, pane tulele ja kalla põhjale natuke oliivõli. Lisa sinna ka seened. Sega natuke. Seejärel lisa küüslauk, sibul ja tüümian ning natuke maitseaineid.
3. Kui seentest hakkab vesi välja tulema, siis lisa nende hulka ka eelnevalt leotatud ning hakitud puravikud. Tervest kogusest lisa pool. Kalla ka kausist vesi potti, et teine pool puravikke enam seal ujuma ei peaks.
4. Hoia panni umbes 20 minutit tulel, senikaua kuni suurem osa veest ära on aurustunud.
5. Maitsesta ning lisa puljong. Lase keema tõusta ning hoia seejärel keskmisel kuumusel umbes 20 minutit. Kalla pool supist teise potti, lase see saumiksriga püreeks ning kalla algsesse potti tagasi.
Vahetult enne serveerimist lisa ka natukene Marscapone juustu ja pigista supi sisse ka särtsu andmiseks sidrunimahla.
Allikas: Jamie Oliver
Head isu!