1. Ära lase vanusel end riiete valimisel kammitseda. Ka noortele mõeldud osakonnast on võimalik leida elegantseid kleite, kostüüme, aksessuaare. Juba see pisike nõks annab võimaluse leida eakamatel pereliikmetel noortematega ühtsem stiil.

2. Aksessuaaridel on suur võime erinevates olukordades soovitud muljele kaasa aidata. Leidke perega kas või üks sarnane detail, mida kanda, ja ühtsem efekt on saavutatud. Las isa ja venna lips või ema kaunis kaelarätik olla tütre kleidiga ühte värvi.

3. Valige sarnast värvi riided. Üks lihtsamaid võimalusi üksteisega harmoneeruda on ühtsetes toonides rõivad leida. Aga kindlasti mõjub väga hästi ka kombinatsioon, kus erinevad pereliikmed kannavad vastandlikke värve ja tekib lõbus kontrastide mäng. Näiteks ema kannab musta ja tütar valget.

4. Naised ja tüdrukud ühte nägu ning mehed ja poisid oma nägu. Paljudes peredes on erinevad pereliikmed omavahel nii-öelda koopereerunud. See tore fakt võib ka lõpuaktuse fotol kajastuda. Kui on mõeldav, soetada endale kas oma isa, õe, vanavanaema või kellega tahes üks ja sama rõivaese või aksessuaar. Sel viisil saab tekitada rõõmsaid meeleolusid ning siduvaid jooni erinevate generatsioonide ja pereliikmete vahel.

5. Arvestage vaikuid tehes sel päeval peategelase endaga. Lõpuaktus on kõikidele lõpetajatele tähtis ja ärev sündmus. Seetõttu on soovitav arvestada ka koolilõpetaja ideede ja soovidega ning muuta see päev talle eriliseks.