31.05.2016, 17:00
Tee teisiti: suviselt salendav pitsa — jah, see on võimalik!
FOTO:
Ajakiri Oma Maitse toob oma juunikuises numbris lugejateni suviselt salendavate pitsade retseptid. Mis on nende saladuseks? Taimsest toorainest valmistatud põhjad!
Esialgu pole kerge ära unustada pärm ja tavaline nisujahu, aga asendada saab neid kasulike köögiviljade ja tervislike jahudega. Tulemus on täiesti teistsugune, mahlane ja hooaega kummardav.
Toome teieni ka ühe retsepti, teised kolm leiad värskest Oma Maitse ajakirjast. Näiteks sellised, mis õpetavad pitsapõhja tegema nii kinoast, kikerhernestest kui ka brokolist.
Kuidas teha bataadist pitsapõhja?
Keeda bataat (350 grammi) pehmeks ja püreesta. Sega hulka küpsetuspulbriga (1 tl) segatud maisijahu (1 dl) ning sool (0,5 tl). Vormi tainast neli väikest õhukest põhja ning küpseta 180kraadises ahjus 10 minutit.
Kata seejärel põhjad juustuga, küpseta veel 10 minutit ning lisa värskeid juurvilju ning salatilehti.