03.06.2013, 16:00
Õhtusöögiretsept: krõbe kana
Tõnis Siigur on Eesti kokanduse üks säravamaid tähti, kes hetkel juhib vägesid restoran Bordoo köögis. Värske tooraine, kirg toidu ja selle valmistamise vastu ning ning kogu selle protsessi nautimine on märksõnad, mis iseloomustavad Tõnise kööki. Tõnise unistuseks on tuua Eestisse esimene Michelini tärn. 11.-16. juunil on võimalik Tõnise kulinaaroskusi mekkida Dinner In The Sky raames Rotermanni kvartalis 50 meetri kõrgusel vaadet nautides. Proovi andeka koka lihtsat kodust retsepti aga juba täna.
KRÕBE KANA
1 terve kana
1 l külma vett
50 g soola
tüümian
pipar
või
30 min 230
30 min 210
- sega sool ja vesi kokku
- pane kana soolalahusesse nii, et kana oleks kaetud
- oota 24 h
- eemalda kana soolalahusest
- määri kokku pehme võiga
- raputa peale musta pipart
- pane kanakõhtu punt tüümiani
- aseta ahjupotti
- küpseta 30 min 230 kraadises ahjus
- langeta temperatuur 210 kraadini ja küpseta veel 30 min
- Võta kana ahjust välja, kata hõbepaberiga ja lase puhata 5-10 min
- Serveeri