Siin retseptis on aukohal sellised eestimaised toiduained nagu porgand, kaalikas, peet ja kodujuust, mis on soolaste pirukate valmistamisel tänuväärne kaaslane nii täidise kui ka põhja koostises. Kasuta selle värvikireva ja tervislikkusest pakatava kodujuustu-juurviljapiruka küpsetamisel võimalusel koduseid aiasaadusi.

Koostis:

Põhi

200 g nisujahu
100 g kodujuustu (traditsiooniline)
½ tl soola
5 spl õli
3 spl piima
1 muna

Täidis

100 g kodujuustu (traditsiooniline)
1 muna
1 tl soola
Peotäis hakitud peterselli

Kate

1-2 porgandit
1 väiksem kaalikas
1 peet

Valmistamine:

Küpseta pestud ja kooritud juurviljad 150°C ahjus 30 minutit, et neid oleks piruka katteks mugav lõikuda. Löö muna kaussi ning klopi kahvliga ühtlaseks. Pane pool piruka pintseldamiseks kõrvale. Lisa lahtiklopitud munale ülejäänud taina koostisosad ning sega ühtlaseks. Aseta segu pooleks tunniks külmkappi.

Rulli tainas ning suru see 18cm ahjuvormi põhjale. Vormi osa tainast pallikesteks või punu põimikuks ning aseta piruka äärtesse. Pintselda tainas munaga.

Sega kokku täidise koostisosad ja jaota segu ühtlaselt põhjale. Lõika juurviljad õhukesteks viiludeks ning aseta need ringjalt täidisele. Küpseta 200°C eelsoojendatud ahjus umbes pool tundi. Kaunista peterselliga.