Vaja läheb (jooki jätkub 8-10 inimesele):

4 sidrunit
1 apelsin
3/4 tassi värskelt hakitud ingverit
3/4 tassi mett
3/4 tassi suhkrut
1 1/4 tassi apelsinimahla
4 tassi mulliga vett (jahutatud)

Kuidas valmistada?

1. Riivi sidruni ja apelsinikoort — nii, et mõlemat saaks kaks lusikatäit. Pigista 3st sidrunist välja 1/3 tassi sidrunimahla. Pane see hetkeks kõrvale.

2. Sega köögikombainis ingver, mesi ja suhkur. Lisa sidruni- ja apelsinimahl ning lase täielikult seguneda. Kalla segu ümber anumasse, millele saad kaane peale panna. Lisa riivitud apelsini- ja sidrunikoored ja 2 tassitäit keevat vett, sega kuni suhkur lahustub. Jahuta segu toatemperatuurini ja aseta seejärel külmkappi. Külmuta seda 24 tundi (maksimaalselt säilib segu 5 päeva).

3. Serveerimiseks kalla segu läbi sõela kannu. Kalla sinna peale mulliga vesi. Lõika apelsin ja sidrun peenikesteks viiludeks ning lisa joogile. Sega! Lisa ka jääd.

Allikas: Realsimple

Head nautimist!