Eelküpsetatud grillribid tšilli-astelpaju ja grillitud küüslaugune lameleib

Sega kokku astelpaju veidikese tšillikastme ja peenikeseks hakitud tšilliga. Grilli eelküpsetatud ribi ja lavašš kuumal grillil. Jälgi et lavašš ei lõheks kõrbema. Hõõru kuumalt grillilt tulnud lavaš kooritud küüslauguküünega. Serveeri ribi koos särtsakate marjade ja küüslaugu lavašiga.

Maitsev ribi, tšilli-astelpaju ja küüslaugulavašš on sobivaks ergutuseks igal grillipeol.

Eelküpsetatud grillkoot grillitud sibula-gratääni ja mustsõstra-kadakamarja želeega

Eelküpsetatud koodiga ei pea eriti vaeva nägema. See valmib imelihtsalt 1-2-3. Aga et i ei oleks ilma täpita, serveeri koodi kõrvale veel väärikad kaaslased.

Sibula-juustu gratääniks koori mugulsibulad ja lõika otsad maha. Keeda sibulaid soolaga maitsestatud vees kuniks need hakkavad läbipistvamaks muutuma — ca 5minutit. Seejärel lase jahtuda ja eemalda sibulal südamik, nii et vähemalt kaks kihti sibulat jääks alles. Järgmisena sega riivjuust ja majonees kokku tihkemaks massiks. Täida seguga sibulad ja grilli fooliumile asetatuna grillil ribi kõrval kuni juust hakkab sulama ja mullitama. 

Kõige paremini maitseb sibula-gratään mustsõstramoosist ja kadakamarjadest kokku keedetud kastmega. Selleks võta mustsõstra moos, pikenda seda veidikese õunamahlaga vedelamaks ja lisa kadakamarjad. Keeda segu tasasel tulel kuni 10 minutit. Ja magusam mõrkjama iseloomuga kaste ongi valmis.

Šašlõkk rebitud porrulaugusalati ja tomati-mädarõika tõmmisega

Küpseta šašlõkk esialgu tasasel tulel ja grilli siibritega mängides suitsuseks. Hiljem võib avatud siibritega liha kooriku krõbedamaks grillida. Samal aja rebi porrulauk ribadeks, sega läbi õli, sidrunimahla, soola ja suhkruga. Sega purustatud tomat, mädarõigas, sool ja suhkur omavahel ja lase veidikene tõmmata. Ühist maitseretke juhtiv nostalgiline Toome šašlõkk ja kaaslased on alati kindlapeale minek.