Suvine RETSEPT: prantsuse võisai maasikate ja vahukoorega
Tõnis Siigur on Eesti kokanduse üks säravamaid tähti, kes hetkel juhib vägesid restoran Bordoo köögis. Värske tooraine, kirg toidu ja selle valmistamise vastu ning ning kogu selle protsessi nautimine on märksõnad, mis iseloomustavad Tõnise kööki. Tõnise unistuseks on tuua Eestisse esimene Michelini tärn. 11.-16. juunil on võimalik Tõnise kulinaaroskusi mekkida Dinner In The Sky raames Rotermanni kvartalis 50 meetri kõrgusel vaadet nautides. Proovi andeka koka lihtsat kodust retsepti aga juba täna.
BRIOCH - PRANTSUSE VÕISAI MAASIKATE JA VAHUKOOREGA
ESIMENE ETAPP
500g sõelutud jahu
6 muna
15g presspärmi
15g soola
60g vett või piima
TEINE ETAPP
350g toasooja void
30g suhkrut
MUNAPESU
Munakollane
Vedel mesi
Natukene soola
sulata pärm käesoojas vees
lisa munad, sool ja jahu
sega tainast 2 min ühtlaseks massiks
nüüd lisa pehme või ja suhkur
sega veel 1-2 min.
aseta kaetult valmistaigen külmkappi 1 tunniks
vormi pätsid ja tõsta võiga määritud küpsetusvormi
lase kerkida 2 korda suuremaks
määri munapesu vedelikuga
küpseta 175-180 kraadi juures kuldpruuniks
MAASIKAD JA VAHUKOOR
1 l vahukoort
180g suhkrut
1 kg puhastatud ja tükeldatud maasikaid
1 värske vaniljekaun
puhasta maasikad ja haki sektoriteks
vahusta koor, vanilje ja suhkur
sega vahukoor tükeldatud maasikatega
lõika saialt kaas pealt, tõsta peale maasikad vahukoorega ja aseta kaas peale
raputa peale tuhksuhkrut