Kas toit on toitainerikas?

Mitmekülgne toit peaks sisaldama eluks vajalikke toitaineid. See tagab korras ainevahetuse, parandab organismi immuunsüsteemi ning optimeerib vajalike ensüümide ja hormoonide tootmist. Tänu sellele püsime tervislikus kehakaalus, taastume treeningust kiiremini, magame paremini ja oleme vähem stressis. Kõige lihtsam viis toitainerikaste toitude valimiseks on naturaalse toidu eelistamine. Kondiitritoodete, karastusjookide, saia ja kommide asemel eelista näiteks juurvilju, kala, linnuliha, puuvilju, muna, maitsestamata piimatooteid, kaunvilju ja pähkleid.

Kas ma suudan seda toitu seedida ilma probleemideta?

Geneetiliste erinevuste tõttu reageerivad inimesed toitudele erinevalt. See tähendab, et kui üks inimene suudab teatud toitu omastada ilma probleemideta, siis teise puhul see alati nii ei pruugi olla. Viimase korral ei suuda organism kindlat toitu ilma negatiivse mõjuta seedida. Näiteks laktoositalumatuse korral ei ole organism võimeline tootma ensüümi, mis laktoosi lõhustab. Seetõttu tuleb laktoositalumatuse puhul piimasuhkrut sisaldavate toodete osas olla ettevaatlikum. Pööra tähelepanu, kuidas Sa ennast peale toidukorda tunned ning vajadusel uuri, milles probleem seisneb.


Kas ma toitun nii igapäevaselt?

Üks tervislik toidukord ei tee kedagi kohe tervislikuks. Samuti ei mõjuta üks ebatervislikum toidukord organismi märkimisväärselt ega anna põhjust öelda, et toitumisharjumused on halvad. Oluline on jätkusuutlikkus, sest toitumis- ja elustiiliharjumused on need, mis tihti avalduvad Sinu väljanägemises ning mõjutavad tervist.