26.08.2015, 15:00
Tõeline vihmase ilma õhtusöök: retsept krõbeda ja maitsva ahjukana valmistamiseks
FOTO:
Tänase vihmase ilma puhul tahaks igaüks üht mõnusat ja maitsvat õhtusööki, mida pere seltsis nautida. Sel puhul otsisimegi Naisteka arhiivist välja paljukiidetud krõbeda kana retsepti, mis on kokku pandud gurmeekokk Tõnis Siiguri poolt. Head katsetamist!
KRÕBE KANA
Vaja läheb:
1 terve kana
1 l külma vett
50 g soola
tüümian
pipar
või
Kuluv aeg:
30 min 230 kraadi juures
30 min 210 kraadi juures
+ jahtumisaeg
- sega sool ja vesi kokku
- pane kana soolalahusesse nii, et kana oleks kaetud
- oota 24 h
- eemalda kana soolalahusest
- määri kokku pehme võiga
- raputa peale musta pipart
- pane kanakõhtu punt tüümiani
- aseta ahjupotti
- küpseta 30 min 230 kraadises ahjus
- langeta temperatuur 210 kraadini ja küpseta veel 30 min
- Võta kana ahjust välja, kata hõbepaberiga ja lase puhata 5-10 min
- Serveeri