1 portsjon
2 peotäit tammelehesalatit
2 paksu rohelise sibula vart
4 šampinjoni
1 porgand
peotäis tilli
1 avokaado
1 tomat
150g valget tatart
maitse järgi sidrunimahla
maitse järgi tomatipastat (nt 2 spl)
meresoola
pärmihelbeid

Kuidas teha
1. Pese viljad, rebi salatilehed kaussi, lisa till, roheline sibul, tomat ja tatar.
2. Valmista ette porgand ning tõmba siis koorimisnoaga kaussi peened porgandiviilud.
3. Haki seened (kui toorelt süüa tundub võõras, soovitan kergelt aurutada v korraks kuuma vette tõsta) ja lisa kaussi.
4. Lisa salatile maitse järgi värskelt pigistatud sidrunimahla, meresoola, pärmihelbeid ja tomatipastat.
5. Lõika avokaado pooleks, võta kivi välja ja tõsta lusikaga taldrikule, et kahvliga kergelt läbi vajutada. Võib lisada ka nt tilli ja meresoola — tuleb väga maitsev.
6. Sega kausis salati komponendid, tõsta siis taldrikule ja aseta kõige peale avokaadokreem.

Ongi valmis maitsev ja täitev salat!