Tegelikult on mul loomulikult hea meel, et lapsed ka koolist suvekuudel pead puhata saavad. Mõni ehk saab selle aja jooksul natukenegi töökogemust ja õpib seeläbi iseseisvust. Mul on aga kodus kaks seitsmeaastast nublu, keda ei hakka ju veel kuskile tööle sokutama. Taskuraha teenivad nad vanaema juures muru niites või peenrast umbrohtu kitkudes. Seda nii palju, et pärast “väsitavat tööpäeva” saaks endale kosutava jäätise osta.

Milles siis mu mure seisneb?

Selles, et ma tahaks oma lastele pakkuda toredat ja tegusat suve. Olen kindel, et vanaemal ja vanaisal on kindlasti hea meel lastega suvel koos olla, aga nad on ju ka inimesed. Tundub võrdlemisi brutaalne oma kaks jõnglast lihtsalt autoga sinna sõidutada ja siis augusti lõpus neile järele minna.

Uurisin kohti, kuhu saaks väljasõite teha. Meil on ju igasugu toredad Lottemaad ja Viikingite Külad ja Vudilad ja mida kõike veel. Nädalavahetusel on tore perega kodust eemal olla. Minu suureks üllatuseks aga on sellistes kohtades lastega käimine mõeldud ainult riigikoguliikmetele ja nende peredele. Väikelapse piletite hinnad jäävad 15 euro kanti, lisaks täiskasvanutele piletid, mis maksavad vähemalt samapalju või rohkemgi. Juurde tuleb veel arvestada kohapealne söök, piletid mulle ja mu abikaasale ja pikaks nädalavahetuseks ka mingi odav ööbimiskoht. Nende hindu ma isegi ei julge vaadata. Ahjaa, autoga sõitmine ei ole ju ka tasuta.

Paratamatult tuleb meelde ka seik paari aasta tagant, kus perega Shreki muusikali vaatama tahtsime minna. Sel ajal olid lapsed veel väiksemad ja ikkagi pidime maksma nende eest täispileti hinna. Olenemata sellest, et üks siis minu ja teine mu abikaasa süles istus. Ma ei hakka isegi rääkima sellest, kuidas peategelasel hääl täiesti ära oli ja kogu üritus seeläbi nagu suur haltuura tundus.

Mis ajast on lastele loodud toredad kohad ja üritused muutunud tõelisteks rahamasinateks? Tulge lastega meie mängumaale ja makske end vaeseks! Hõissa! Kas ma olen tõesti ainuke, kes arvab, et piletihinnad on täiesti ebanormaalsed?? Ma tõesti olen siiamaani olnud veendumusel, et meelelahutus ei ole ainult rikaste lõbu. Nüüd vist peab oma arvamust muutma.