Vaatan tänaval inimesi, kes kõik on puhanud ja pruunid ning mul tuleb täielik kadedus peale. Ma olen ise ka seda tüüpi, et lähen päikese käes suhteliselt kiiresti pruuniks, aga tööl käiva inimesena ei ole mul aega 24/7 päikese käes praadida. Nende kõrval näen ma välja nagu oleksin lubja sisse kastetud. Kuidas nemad leiavad aega päevitamiseks? Kas nad tööl ei käi?

Randa pole ma sel aastal isegi jõundud, sest need nädalavahetused, kui ma olen töölt vaba, on ilmad olnud vihmased ja kehvad. Kuulen inimesi rääkimas, kuidas nad just tulid puhkuselt Hispaaniast, kes plaanib päikesereisi Türki,kes veedab kogu suve Hiiumaal ja mul tõusevad ihukarvad kadedusest püsti. Miks neil on võimalik terve suvi puhata? Mina istun tööl ning vihkan salaja sisimas inimesi, kes samal ajal puhkavad.

Ma pean täiesti siiralt tunnistama, et ma lootsin, et selle aasta suvi jääbki kehvaks, sest ma lihtsalt ei suuda taluda enda ümber puhanud ilmega rõõmsaid inimesi. Mind ajab ilus suveilm masendusse ning ma tunnistan, et olen grammivõrra isegi kibestunud.

Mul on pikem puhkus alles septembri lõpus, aga siis ei ole enam päikesest midagi järel. Mul on tunne, et ma vihkan suve!