1. Su kaine meel ja mõistus

Alkohol mõjutab su käitumist, kuid ta ei tekita sulle juurde iseloomuomadusi, mida sul enne juba olemas ei ole. Mida rohkem sa purjutad, seda etteaimamatumaks sa muutud. Nii endale kui ka teistele.

2. Sind ümbritsev keskkond

Mis muudab sind purjus peaga emotsionaalselt ebastabiilseks? Kõik see, mis sind ümbritseb! Kui näed oma eksi, siis ilmselt tahad end hakata tema ees kohe tõestama — rabad uusi mehi nagu sa seda varem teinud ei ole või jagad oma numbrit neile, keda 5 sekundit tunned. Ja siis hommikul kahetsed ja mõtled, et milleks selliseid lollusi üldse teha vaja oli.

3. Su geenid

Kui sa oled üks neist, kes pärast paari drinki peast täiesti pööraseks läheb, siis võid selles kõiges osaliselt ka oma geene süüdistada. Halb koordinatsioon ja segane rääkimine tulenevad mõlemad mingil määral meie DNA-st.

4. Su kogemus

Vähemalt mingi osa sellest, kuidas sa svipsis peaga käitud, omandad sa õppides. Sa hakkad imiteerima seda kampa, milles viibid — kui nad on valjud ja lärmakad, siis ilmselt hakkad ka sina kõvema häälega rääkima või lausa karjuma.

5. Su mentaalne seisund

Stress mõjutab seda osa meie ajust, mis aitab meil vastu võtta otsuseid ja koondab endas emotsioonide tekitamist. Seega, kui sa oled stressis, kurb ja hakkad jooma, siis võib tulemus olla lausa katastroofiline. Kõige hullema kombinatsiooni saavutad veel sel juhul, kui sa natukene magamata oled.

6. Su sugu

Naiste keha tekitab kuni 10 korda rohkem alkoholi lahustavaid ensüüme kui meeste keha. Seega on naiste puhul alkoholi mõjude efekt kiirem, juba paar pokaali veini võib pea korralikult surisema panna.

Allikas: Shape.com