1. Antoniuse hotell Tartus. Väärika ajalooga hoone, mida esmakordselt on mainitud juba 16. sajandi ürikutes, sai oma praeguse ehitusliku lahenduse 1811.a. Läbi aegade on siin tegutsenud kübarameistri töökoda, Liivimaa Aadlimõisade Krediidiselts, Püha Antoniuse Gild ja politseikontor.

Päris antiikmööbel, tubades läbimõeldult ja hoolikalt sobitatud erilised värvilahendused, tapeedimustrid, seinamaalingud, kahhelkaminad-ahjud, samet- ja roosilise kangaga pehme mööbel ning ajastukohased aksessuaarid äratavad teis automaatselt romantiku.

Asukoht Tartu südalinnas annab suurepärase võimaluse õhtuseks jalutuskäiguks Toomemäel. Ärge siis unustage Musumäele minna!

Foto: Eveliis Kund-Zujev

2. Hedon Spa Pärnus. Sisekujunduselt ilmselt üks kaunemaid moodsaid spaahotelle Eestis. Hotelli parim osa? Vaikne spaa. Koht, kuhu lapsed on lubatud alates vanusest 14+. Ei mingeid kilkeid ega kära. Ei, ärge saag valesti aru. Lapsed on vahvad, aga kui olete kaaslasega romantilisel puhkusel, siis on mõnus, et on olemas selline koht, kus saate mõnusalt koos aega veeta. Korrastada mõtteid.

"Vaikuse ala on mõeldud vaikseks ja rahulikuks tegutsemiseks.Puhastav ja lõõgastav spaarituaal kestab 2-3 tundi olenevalt sellest, kui kaua on Teil soov spaas viibida. Soovitame, et võtaksite enesele kümbluseks piisavalt aega - küll argipäeval jõuab kiirustada. Igale Vaikse spaa külalisele anname kaasa komplekti Surnumerest pärit kehahooldustoodetega," ütleb spaa tutvustus.

3. Mesi Tare saunapaat. Täiesti teistsugune romantikapakett. Kõik mugavused on olemas. Spaaosas on olemas vajalikud saunatarbed (mmmmm....saunamesi!) ja käterätikud, kööginurgas matkapliit, nõud, maitseained, kohv, magamistubades pehmed padjad ja tekid.

Ma pean ka ausalt tunnistama, et ma ei ole kõige suurem saunataja, kuid selles butiik-saunas veetsime me eile päris mõnusad mitu tundi, vahepeal käisime end vees jahutamas (küll nad olid meie jaoks mõnusa sooja vee tellinud!) ning muudkui aga spaatasime.

Laske end paadiga vii järvele, andke perenaisele ära oma nutiseadmed ning nautige võimalust olla vaid kahekesi. Keset loodust.

4. Cru Hotell Tallinnas. Praegune maja on raamatute järgi pärit 15.sajandi algusest ning on ajaloo jooksul kõige vähem kannatada saanud maja Tallinnas. Kui te jalutate mööda selle hotelli kitsaid ja pikki, siia-sinnapoole keeravaid koridore, siis te tunnete kohe maja ajaloolist hõngu. Pole üldse keeruline ette kujutada seal küünlavalgel ringi kõndinud teenijannasid. Lisaks romantilisele ja ajaloolisele interjöörile jõuate te ühel hetkel ka tagahoovi, kus saab nautida hotelli restorani hõrgutisi.

Foto: Hotelliveeb.ee