1. Suvised ilutooted

Suvised iluvitamiinid tulgu ikka otse aiast — määri peale ja söö sisse; näiteks proovi sellist maski: blenderda klaasitäis värskeid maasikaid (või mustikaid või vaarikaid) 1 sl mee ja klaasi Kreeka jogurtiga, kanna õhuke kiht näole ning ülejäänu on maiustamiseks!

2. Toit teeb kauniks

Antioksüdantidest tulvil marjad aeglustavad vananemist ning tugevdavad immuunsüsteemi, nagu ka tumerohelised salatid ning kõik muu vikerkaarevärviline — ajurveeda järgi on headeks keha jahutavateks toitudeks arbuus, lehtköögiviljad, kookos, melon, mungoad, riis, maitsetaimedest koriander, petersell, kardemon.

3. Ära lase end närtsida

Vastupidi levinud arusaamale ei ole jäiselt külmad joogid teps mitte head, vaid need häirivad seedeprotsesse ning mõjuvad halvasti immuunsusele — kehatemperatuuril vesi on parim jahutaja ning kui soovid veidi põnevust, lisa veele mõni maitsev puuviljatükk, marju, münti vms.

4. Kummarda päikest

Muidugi ei tähenda päikesekummardamine enese rannaliival praadimist, pigem võta ette varahommikusi jalutuskäike, kui päike on alles teel taevalaotusesse, või lase loojangukiirtel näol mängida — nii stimuleerid sadhaka pitta’t, mis ajurveeda järgi ühendab mõistuse ja südame ning tõstab sinu heaoluhormoonide taset.

5. Mängud rannaliival

Taasavasta väike mudilane enda sees, kes nii väga tahtis lainetes hullata, ehitada liivalosse või end ülepeakaela mudaga määrida — pärast sellist elunautimist heaoluhormoonid lausa möllavad su sees!

Refereeritud artikli täisteksti loe ajakirja Sensa juulikuu numbrist!