Alustuseks võttis ema kinnisideeks oma ideaalvormi taastamise. Mitte, et tal nüüdki midagi häda oleks. Paar lisakilo kaunistavad naist, aga talle see enam ei kõlvanud. Tema normiks sai 3-4 korda nädalas saalitrenni. Põhilemmikuks kujunes body pump. Tulemust ei pidanud kaua ootama, juba paar kuud hiljem kaalus ta tunduvalt vähem ning vahetas oma garderoobi välja.

Järgmise sammuna otsustas ta taas rohkem väljas käia. Ta ütles, et ei mäleta, millal üldse viimati hommikuni pidutses. Minu märkuse peale, et eesmärk ei pea olema hommikuni pidutseda, lihtsalt naeris. Ega 45aastased suured pidutsejad ole, nii pidi ta leidma uued kaaslased. Ema töötab pangandussektoris ja kontoris noori tibilikke kolleege jagub.

Ühe ööga laristab maha 60-70 eurot

Soojendusjoogid katusekohvikus, järgmised soojendusjoogid Popularis, esimene ööklubi, teine ööklubi, lõpetusjoogid baaris Levist väljas. Nii nägi välja tema öine graafik. Mina olen 23 ega viitsiks enam nii möllata. Ja mul pole selleks rahagi. Ema suutis ühe ööga kulutada ära 60-70 eurot.

Suve alguses oli asi nii kaugel, et lisaks noortele sõbrannadele tekkisid ema kõrvale noored sõbrad. Näiteks käis ta ligi kuu aega väljas 25aastase Andriga, kes mulle meenutas poisikest, kelle lemmikmänguasi on tema auto ja lemmikfilm “Kiired ja vihased”. Millestki rääkida mul temaga küll ei olnud. Ema aga õhkas õnnest ja käis oma poisikesega peaaegu iga õhtu väljas. Kui nad lahku läksid, arvasin, et äkki ema kõrvetas näppe ja see on isegi hea. Ehk tuleb oma peotsoonist välja ja läheb tagasi normaalsesse ellu. Mulle meeldis kordades enam kuulata tema muljeid viimasest teatrietendusest, mitte vahupeost ööklubis. Tuli siiski välja, et ema jättis Andri maha. Ütles, et tüdines ära ja suvel palju muudki teha.

Kuna tal palk hea, siis praegu on ta noorte töökaaslastega (õnneks naised) üldse Itaalias trippimas. Rentisid auto ja sõidavad ringi, ikka ühest veiniistandusest teise. Kui mõnele sõbrannale ema seiklustest räägin, siis nad esialgu ei usu. Pean ema Facebooki kontolt pildid ette näitama (check-in mõnes öölokaalis, pits tequila’ga nina ees, on tavalised). Sõbrannad siis naeravad, aga kiidavad takka, et tore ju, kui ema on õnnelik.

Noored otsivad lihtsalt joomakaaslast

Mis õnn see on? Pigem ikka keskeakriis, kus mõtled, et elus jäi palju tegemata ja nüüd oleks siis aeg. Oleks see jätkusuutlik, aga ei ole. Ma arvan, et ühel hetkel tuleb valus kukkumine, kui ta saab aru, et selline elustiil pole mõistlik ning noored suhtlevad temaga lihtsalt sellepärast, et joomakaaslased kuluvad ära. Mingi 25aastase kutiga ta ka vaevalt kokku jääb. Nendel meestel on lihtsalt naljakas vahelduseks vanema naisega flirtida, aga nähes mõnda 20aastast blondiini, jooksevad nad kohe minema.

Keskeakriisi vastu võiks keegi ka rohu leiutada. Kingiksin selle kohe oma emale.