Viibi värskes õhus. Ja seda ka siis, kui ilm pole just ideaalne. Kui on võimalus, tasuks tööle minna jalgsi või jalgrattaga. Ära kasuta tarbetult autot, naudi neid väheseid hetki, kui saad mõnusalt väljas liikuda. Tööpäeva lõpus aitab väike jalutuskäik või rattasõit suurepäraselt pead puhata ja töömured unustada.

Ole aktiivne ja tee midagi uut. Neid väheseid õhtuid, kui termomeeter näitab mõnusaid soojakraade ning taevas on pilvitu, kasuta maksimaalselt. Kui oli plaanis minna treeningsaali, siis asenda see välisõhu treeninguga. Mõnus jooksutiir ümber kvartali või ka pikem distants pakub vaheldust rutiinsele treeningsaalile.

Söö värsket. Suvel on kõige õigem aeg enda vitamiinivarusid täiendada, sest värsked punased ja mustad sõstrad, maasikad, vaarikad, mustikad ja pohlad on kõik väga vitamiinirohked. Üldse soovitan süüa värsket Eesti toitu nii palju kui võimalik — värske kartul, kurk, tomat, metsaseened jne.

Tarbi D-vitamiini. Selle peamiseks allikaks on muidugi päike. D-vitamiin aitab kaasa immuunsussüsteemi normaalsele talitusele ning hoiab ka luud ja hambad tervena. Kahjuks ei ole selle aasta suveilmad meid päikesega piisavalt kosutanud. Kui tunned väsimust, võib see olla põhjustatud D-vitamiini puudusest. Et defitsiiti vähendada, soovitan süüa rasvast kala. Kui te aga kala ei söö, siis tasub võtta näiteks kalaõlikapsleid, mis ka sisaldavad D-vitamiini.

Puhka! Suvi ju selleks ongi. Meil kõigil on kogu aeg kiire, kuid see ei tohi takistada aega maha võtta. Väike puhkus muudab meie organismi tugevamaks ning aitab täistuuridel paremini töötada.