Piknik metsas. Kas Turistieine ja vesised makaronid või eine, mis teeb restoranidele silmad ette?

 (10)

Ma mäletan oma lapsepõlvest lõkkel ja priimusel tehtud toite, kui telkimas sai käidud. Päris sogaseks keedetud makaronidest ja soojendatud „Turisti einest” olen mina küll pääsenud ja olen nendest toitudest vaid hirmulugusid kuulnud, kuid ega ma ei mäleta küll, et matkatoit erilist maitseelamust või gurmeed pakkunud oleks. Ikka lõkkesse visatud kartulid ja pulga otsas küpsetatud viinerid.

Hele-Mai Alamaa ja Merle Liivak on aga võtnud endale südameasjaks tutvustada meile, et piknikutoit ja metsaköök võib pakkuda äärmiselt mõnusaid maitseelamusi, mis ka restoranitoidule silmad ette teevad. Koos metsas või rannas priimusel või lõkkel süüa tehes lendab aeg nii kiiresti, et enne kui arugi saate, olete vabas õhus veetnud mõnusad mitu tundi, millest jäävad kustumatud emotsioonid ja mälestused.

Meie kohtusime naistega sel nädalal Pikakari rannas, et saada nädalavahetuse piknikuks mõned mõnusad retseptid ja näpunäited. Valmistatud sai chilli con carne, kuum vürtsi tee, praetud noored põdrakanepivõrsed. Kodus olid nad valmis teinud kitsejuustukäkid.

Seotud lood:

Keele viis alla. Ja inspiratsiooni sai kuhjaga. Inspiratsiooni saamiseks jälgige metsaköögi Facebooki lehte ja kui soovite kaasa aidata sellele, et retseptid ka raamatukaante vahele saaksid, siis andke projektile Hooandjas hoogu.

Loe veel

Pikemat lugu piknikust ja toiduvalmistamisest vaata videost.

Retseptid:

Kuum vürtsitee

tee kodus karbike valmis, sega asjad kokku.
Peotäis musta teed
Paar kaneelikoort
10 kardemonikupart
näpuotsaga musta pipra teri

serveerimiseks mett ja piima

Keeda pisut kõike koos

Karaskikäkid, (muffinid) kitsejuustu ja köömnetega

2,5 dl keefiri või petti
1 muna
0,5 tl soola
1 tl vedelat mett
2 sl sulatatud võid
1 tl köömneid
2,5 dl odrajahu
1,5 dl nisujahu
0,5 soodat
100 g pehmemat kitsejuustu

Sega keefir, muna, sool ja mesi ühtlaseks. Lisa juba omavahel segatud jahud ja sooda. Sega ühtlaseks taignaks.
Kitsejuustu võib samuti ühtlaseks segada aga mulle meeldib rohkem murendada ta tükkideks ja hästi ettevaatlikult taignaga segi keerata. Siis jäävad tükid hiljem terved.
Küpseta eelsoojendatud ahjus 30 minutit, proovi tikuga.

Mõnus, mõnus, säilib hea mitu päeva, võib lõkke peal soojaks lasta ja süüa võikilluga vürtsitee kõrvale.

Chilli con carne, metsa variant

400 g veise hakkliha
1 suur sibul
3 küüslauguküünt
tsillihelbeid, või värske kaunake
paprikapulbrit
vürtsköömned
soola/pipart
purk purustatud tomateid
purk korserveeritud ube
purk kikerherneid

rohelist kui on

praadimiseks võid

serveerimiseks lavashi

sobib ka riis
mulle meeldib ka keedukartuliga väga, aga siis sa juba vajad teist potti. Suurde potti saab väikesed värsked kartulid ka lisada muidugi

Noored põdrakanepi võrsed, erimõnus snäkk.

Ainult noored varred kevadel, ja alumine ots lõika ära, see on puitunud. Lahke tükk võid pannile ja voila. Head kvaliteetset soola ka. Tõesti mõnus. Krõbedad lehekesed ja hõrk varreosa. Mõnna. Niikauaks näkitseda kui päristoit valma.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare