1. See on sul geenides

Juba geneetiliselt on osad inimesed pohmellialdimad kui teised. Ühes uuringus küsitleti identseid kaksikuid ja tuli välja, et nende n-ö pohmellisagedus ja vaevused on täpselt samad.

2. Sul on allergia

Akoholiallergia on väga haruldane, kuid kui oled allergiline näiteks viinamarjadele või nisule, võib juba suutäis veini või õlut tekitada sümptomeid nagu oksendamine, kõhukrambid või lausa minestamine.

3. Liiga noor punane vein

Punased veinid sisaldavad tanniine, mis on oluline aine nii veini säilimise kui maitse osas. Kuid liiga noorel veinil on tanniinid veel liiga tugevad, need hajuvad siis, kui vein laagerdub.

4. Süüdi on itaallased

Türamiin on amiinohape, mis reguleerib vererõhku ja võib põhjustada migreeni. Seda võib leiduda osadest viinamarjasortidest tehtud veinides. Näiteks Itaalia chanti ja paljud riesling'ud sisaldavad palju türamiini.

5. Sa oled Aasia päritolu

Kui keha lõhustab alkoholi, muutub see atseetaldehüüdiks, mis põhjustab pohmelli sümptomeid nagu näiteks iiveldus. Näiteks inimestel, kelle juured ulatuvad Ida-Aasiasse, on väga levinud selline geenimutatsioon, mille tõttu atseetaldehüüd tekib palju kiiremini ja kannatused on suuremad.

6. Su maks vananeb

Vanuse kasvades väheneb maksa võime alkoholiga toime tulla. Alkoholi muundumine atseetaldehüüdiks toimub maksas ja kui maks pole enam virk ja kraps, on see protsess vaevalisem.

7. Sa oled suitsetaja

Ka tubakasuits sisaldab atseetaldehüüdi, mis teeb pohmelli hullemaks.

Allikas: Daily Mail