See peatükk paljastab …

  • ilunippe, mis aitavad sul alla võtta ja noorem välja näha,
  • salendava kümbluse saladuse,
  • kuidas Clean & Lean aitab tselluliidist vabaneda.
  • CLEAN & LEAN’I ILU
  • Clean & Lean dieedi eeesmärk on aidata sul vabaneda toksiinidest nii väheste pingutustega kui võimalik. Siin peatükis keskendume sellele, kuidas mürkidest vabanemine muudab su välimuse kaunimaks ja parandab ka enesetunnet.

Ilutoodetes on kasutatud palju keemilisi aineid. Esimese kahe nädala jooksul on tark minna üle maheilutoodetele. Mitmed ilustuudiod küll väidavad, et mõned tavalistes ilutoodetes esinevad keemilised ained jõuavad su organismi, ehkki väikestes kogustes, ent veel ei ole tõendeid selle kohta, et nad võivad tõelist kahju teha. Aga kui sa nagunii oma keha mürkidest vabastad, siis iga asi, mis piirab toksiinide hulka su kehas, ei saa kuidagi kahjuks tulla (paljud maailma tippspaad kasutavad mürkide väljutamisrežiimide ajal maheilutooteid).

Sa ei pea asendama kogu oma vannitoakapi ega kosmeetikakoti sisu — osta lihtsalt seda, mida saad endale lubada. Kui sa jätad ära sagedased kallites kohvikutes käimised ja need pärastlõunased muffinid (millega sa peaksid praeguseks olema juba lõpetanud), oled sa säästnud raha maheilutoodete eest maksmiseks. Oluline on asendada need, mis puudutavad vahetult (ja seepärast imenduvad sügavale) just nahka — ja need, mida sa maha ei pese. Näiteks näokreem, ihupiim ja meigikreem imenduvad rohkem, sest katavad nahapinda laiemalt ja pealegi on sul vaja neid rohkem kasutada. Seega, kui saad seda endale lubada, siis asenda eelkõige just nimetatud tooted, mitte need, mis puudutavad su nahka vähem ja mis sa lõpuks maha pesed, näiteks šampoon, juuksepalsam, ripsmetušš, lauvärv ja huulepulk. On olemas väga palju mahekosmeetikatooteid — vaata kohalikest mahepoodidest või leia omale sobivad tooted internetist.

ILUNIPPE, MIS AITAVAD SUL ALLA VÕTTA JA NOOREM VÄLJA NÄHA

1. Miks teeb suhkur sind vanaks

Suhkur on potentsiaalselt ka üks suuremaid vanandavaid tegureid, sest see võib kiirendada joonte ja kortsude ilmumist. Kui veresuhkru tase tõuseb, kinnitub suhkur naha kollageeni kiudude külge. Kollageen on naha ehituskivi, mis aitab nahal püsida pringi, tugeva ja nooruslikuna. Kui kollageen laguneb (mis kaasneb tavaliselt eaga), hakkab su nahk vananema ja muutub kortsuliseks ning lõdvaks. Liiga palju suhkrut võib enneaegu lõhkuda naha ehituskivid ning nahk muutub lõdvaks.

2. Kümblus, mis aitab sul alla võtta

Tõeliselt laisa inimese viis mürkide tegevust õõnestada on kümmelda mõrusoola vannis. Paljud minu modellidest klientidest usaldavad seda nippi. Kui klient valmistub fotoseansiks või pidustusteks, soovitan tal eelnevatel päevadel kümmelda mõrusoola vannis — mõrusool on pungil magneesiumit ning turgutab keha mürke kiiresti väljutama (ja tuletage meelde, et need mürgid hoiavad kehas vett kinni ning klammerduvad rasva külge). Mõrusool ergutab ka seedimist ja vähendab tselluliiti. Vala kaks tassitäit soola kuuma vanni ja ligune vähemalt 20 minutit kolm korda nädalas. Mõrusoola saab osta internetist, apteekidest ja tervisetoidu poodidest.

3. Üheminutinipp tselluliidist vabanemiseks

Hõõru keha igal hommikul kuiva harjaga üle. Kasuta korralikku kehaharja (neid saab supermarketitest ja apteekidest) ja hõõru enne duši alla või vanni minemist (märga nahka hõõruda ei tohi). Alusta labajalgadest ja hõõru kergete tõmmetega südame suunas. Surve peab olema kergem õrnadel nahaosadel (näiteks kõhul ja rindadel). Meetod on kerge, odav ja kiirendab Clean & Lean protsessi, soodustab vereringet ja aitab vähendada tselluliidi teket. Osta hari juba täna ja kujunda sellest hõõrumisest harjumus!

4. Kuidas Clean & Lean jünger vabaneb tselluliidist

Tselluliit on toksiline rasv, mis on end üles surunud läbi naha sügavamate kihtide, andes nahale apelsinikoore välimuse. See tekib peamiselt rasvastel kehaosadel, nagu reied, tuharad ja kõht, kuid see võib ilmuda ka käsivarte ülaosadele.

Mida mürgisem on su organism (nii keskkonna- kui toidusaastajate tõttu), seda suurem on tselluliidi tekkimise tõenäosus. Suitsetamine ja suures linnas elamine mürgitavad su keha ning soodustavad reite naha ebatasaseks muutumist. Kuid kõige suuremad tselluliidi tekitajad on suhkur, alkohol ja KRAT (kofeiin, rafineeritud suhkur, alkohol ja töödeldud toiduained.

5. Bodyismi ilusaks tegev toit

Lõin selle, et parandada su juukseid, nahka ja küüsi. See on täis aluselisi superrohelisi ja vananemisvastaseid antioksüdante ja kõige imepärasem asi su kauni näo ja keha jaoks. Nagu alati, ei ole sul vaja seda osta, sest kergem ja kiirem on seda ise teha. Pole mingit suurt müügikampaaniat ja ma olen selle üle uhke, see on hämmastav. Vaata lähemalt aadressidelt bodyism.com või cleanandlean.com.

MIDA VÄLTIDA

Halvasti puhastatud vett

Kraanivees võib olla hormoone, kemikaale ja lisandeid ning see on halb ka tselluliidi seisukohalt. Mõnikord on selle asemel parem juua filtreeritud või pudelivett, ideaalsel juhul klaaspudelist. Mida puhtam on vesi, seda väiksem on tselluliidi tekkimise võimalus. Püüa päevas juua vähemalt 2 liitrit vett.

Mürgine elukeskkond

Nagu tead, põhjustab linnaelu tselluliiti. Sudud, suits ja suitsetamine — kõik see akumuleerub su kehasse ja suurendab stressi. Kui vähegi võimalik, siis väldi niisugust ümbrust, ürita treenida looduses, eemal saastajatest, näiteks jaluta pargis, mitte mööda tänavaid.

Alkohol

Regulaarne alkoholi joomine on peamine süüdlane tselluliidi tekkes. Sellest tuleb loobuda esimesena (või vähemastit tuleb tarbimist piirata), kui sa soovid tselluliidist päris lahti saada.

Vilets vereringe

Pikki tunde laua taga istumine pole hea vereringele ega keha rasvapõletamisele. Püüa üles tõusta, venitada ja ringi kõndida ning teha igas tunnis mõned täiskükid (kui suudad).

MIDA TEHA

Söö mahetoitu

Ürita süüa ainult mahetoitu, st toitu, milles ei ole üldse kemikaale, mis su keha mürgitavad. See on iseäranis tähtis liha, kala ja piimatoodete puhul.

Vähenda kohvijoomist

Kofeiin muudab tselluliidi halvemaks. Iga päev joodav kohv aeglustab mürkide ärastamisprotsessi, kaasa arvatud maksa tööd (maks on peamine organismi puhastav ja rasva põletav organ). Kord päevas juua sobib, aga rohkem juues suurendad tselluliidi tekkimise šansse.

Ole enda vastu kena

See on nii tähtis! Olen seda juba varem öelnud ja kordan jälle üle: sa TÕESTI väärid õnnelikku tervet elu, sa oled tähtis. Mõtle nii hästi kui suudad, räägi heatahtlikult iseenesest nii endale kui teistele.

Tee lõpp rafineeritud süsivesikutele

Süües krõpse, friikartuleid, saia ja nisu baasil hommikueinehelbeid, lisad koormate kaupa kaloreid oma söögisedelisse ja saad „tasuks“ tselluliidi, sest need toidud sisaldavad halbu rasvu.

Söö antioksüdantiderikkaid puuvilju

Kõik tumedad marjad sisaldavad suurel hulgal antioksüdante. Proovi hankida Brasiiliast pärit açai marju — nende antioksüdantide sisaldus on kõrgem kui ühelgi teisel tuntud toiduainel ja nad on suurepärased tselluliidi hävitajad. Mina panen teelusikatäie külmutatud-kuivatatud marju oma igahommikusse smuutisse.

Joo rohelist teed

Roheline tee sisaldab väga palju antioksüdante. See on suurepärane alternatiiv kohvile ja Brisbane’i Queenslandi ülikooli uuringud on näidanud, et kolm tassi teed päevas teeb kehale suhkru töötlemise ning kilode kaotamise kergemaks.

Treenimine

Regulaarne treenimine aitab ergutada vereringet ja suurendada su kõhnade lihaste massi. Mida suurem on lihasmass, seda vähem rasva/tselluliiti sul tekib!

Maailmakuulus tipptreener James Duigan avaldas oma raamatu „Puhas ja tervislik dieet” (ingl „Clean & Lean Diet”) esimest korda 2010. aastal. Praeguseks on raamatust ilmunud mitmeid kordustrükke, seda on tõlgitud paljudesse keeltesse ja meetod on leidnud arvukalt poolehoidjaid kõikjal maailmas.

Eestikeelne esmatrükk põhineb Inglismaa uusimal väljaandel ja sisaldab

  • ohtralt infot kasulike ja kahjulike toitainete kohta
  • kahe nädala avamenüüd ja tervislikke toiduretsepte
  • lihtsat ja arusaadavat treeningukava
  • nippe ja nõuandeid, kuidas organism tervisliku toidu abil puhastada ja seejärel lihtsate harjutuste abil saleneda ning Clean & Lean’i meetodi järgijaks jääda.

James Duigan, hea enesetunde guru ja Bodyismi, Londoni tähtsaima tervise- ja hea enesetunde vahendite müügiketi omanik, kuulub maailma personaaltreenerite tippu. Tema säravaimate klientide hulka kuuluvad Elle Macpherson, Rosie Huntington-Whiteley, David Gandy, Holly Valance ja Hugh Grant. Ta on avaldanud lisaks käesolevale veel mitmeid Clean & Lean raamatuid.