RETSEPTISOOVITUS: Tervislik piknikukorv



RETSEPTISOOVITUS: Tervislik piknikukorv
PiknikukorvUnsplash.com

Kuna ma ise usun, et suvel inimesed ei taha süüa väga ületöödeldud toitu ( kaua hautatud, praetud ja keetud) palusin Rannahotelli peakokal Herkki Ruubelil soovitusi kergeks piknikueineks.

Ka Herkki on sama meelt, et inimesed naudivad suvel pigem kergeid eineid ning pakkis minu piknikukorvi kaasa soola siiafilee koos siiamarjaga, heeringa tar-tari rohelise õunaga ja friteeritud põdrasamblaga. Korvis oli ka klassikaline böff värskelt küpsetatud baguettega. Kõrvale rüüpamiseks Jaanihanso brut, mis sobib värskete marjadega, mille kõrghooaeg on hetkel ja alkoholivabaks lahenduseks oli kaasas tomatilimonaad.

Foto:Rannahotell

Traditsiooniline heeringa tar-tar

100 gr traditsioonilist heeringat hakkida peeneks.

50 gr granny smith õuna hakkida peeneks ja segada heeringaga kokku

25 gr sibulat hakkida peeneks ja lisada heeringa õuna massile.

Maitsestust sellele toidule ei ole vaja lisada, kuna soolasus tuleb heeringast ja värskus õunast.

Klassikaline böff

Veisesisefilee: 200 gr

Puhastada kelmetest ja hakkida nii peeneks kui võimalik.

Tõsta kaussi ja lisada 1 munakollane ja maitsestada soola pipraga maitse järgi.

Seotud lood:

Kaunistuseks peale võib panna sinepi seemneid.

Sinepiseemned tuleks enne 7 korda külma veega läbi keeta, et nendest tuleks välja liigne mõrudus.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare